RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Csokikrémes kalács

 

Csokikrémes kalács (saját recept szerint)

Hozzávalók:

Tészta:

60 dkg liszt
13 dkg cukor
5 dkg élesztő
2 tojás
csipet só
15 dkg margarin
2,5 dl tej

Krém:

2 cs. csokoládé pudingpor
5 dl tej
13 dkg porcukor
3 evők. kakópor
25 dkg vaj

A krémmel kezdjünk, mert hűlnie kell. A pudingokat egy lábosba öntjük, hozzákeverjük a cukrot, és a kakaóport, majd kevés tejjel simára keverjük, utána öntjük hozzá az összes tejet. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és forrón hozzákeverjük a vajat teljes olvadásig. Félre rakjuk hűlni.
A tésztához 1 dl langyos tejben csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a sót, a felfuttatott élesztőt és a többi tejjel alaposan kidolgozzuk a tésztát. A végén a megolvasztott margarinnal jól kidolgozzuk, dagasztjuk a tésztát. Meleg helyen bő fél órát kelesztjük, majd 3 cipóra osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk egyesével. Megkenjük a krémmel, feltekerjük, majd vajazott tepsibe helyezzük. Tetejét - egy tojássárgáját kikeverünk egy kávéskanál porcukorral - megkenjük, majd villával megszurkáljuk mindegyik rúd tetejét. Fél órát kelesztjük még a tepsibe, aztán 180 fokra előmelegített sütőben sütjük szép pirosra. Ha kihűlt, szeleteljük - már ha a türelmetlenségünket le tudjuk győzni!:)

 

A tésztát összeállítjuk, majd jól bedagasztjuk.

 

Kinyújtjuk, és csokikrémmel megkenve feltekerjük.

 

Megsütjük.

 

Szép pirosra sütjük, majd az illatokra előbújó családtagjainkat elhessegetjük,

 

mert mire kihűlne a kalácsunk, üres lesz a tepsi.

 

Katt a képre, csemegézz a képtáramban is kedvedre!

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Kedves Zsuzsa!Már több receptet is kiprobáltam,ez volt a következő,szintén nem csalódtam benne.Isteni finom lett a kalácsom,máskor is ezt a receptet fogom megsütni.Köszönöm

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
25 hozzászólás
2017.11.09. 14:33
Andi

Kedves Zsuzsa!Már több receptet is kiprobáltam,ez volt a következő,szintén nem csalódtam benne.Isteni finom lett a kalácsom,máskor is ezt a receptet fogom megsütni.Köszönöm

2013.07.28. 20:03
Receptvilag / Zsuzsa

Kedves Julika!

Örülök, hogy mégis bevállaltad ezt a kalácsot és annak is, hogy sikered volt vele.

Köszönöm a visszajelzésedet.

Üdvözlettel: Zsuzsa

2013.07.27. 12:04
Kiss Julianna

Kedves Zsuzsa!  

   Vendégeket vártam és úgy döntöttem elkészítem ezt a sütit illetve kalácsot.Nagyon izgultam,hogy sikerüljön mert anyukám mindég azt tanácsolta vendégvárásra sohase süssek kiróbálatlan sütit mert előfordulhat hogy nem úgy sikerül mind ahogy szeretnénk. De nekem nagy sikerem lett belőle kivétel nélkül mindenkinek nagyon ízlett természetesen nekem is Köszönöm a receptet azt hiszem gyakran fogom készíteni üdv Julika

2012.05.21. 20:02
Receptvilág / Zsuzsa

Kedves Kitti! Először is gratulálok, mert kalácsot sütni nem is a legegyszerűbb dolog, de Te ügyesen megoldottad. Köszönöm a visszajelzésedet, sok sikert kívánok a további konyhatevékenységedhez!

Üdvözlettel: Zsuzsa

2012.05.21. 11:19
Kitti

Kedves Zuzsa!
Hát ez valami mennyei :) Igaz mégcsak 22 éves vagyok,de tökéletesre sikerült! Tegnap a család megkívánta az édességet,gondoltam akkor sütök valami finomat nekik.Mivel kicsit időigényes,így csak este tudtak belőle enni,de csak ámultak és bámultak,hogy ügyeskedek a konyhában.Fantasztikus recept! Imádom :)

Üdv: Kitti

2011.03.30. 16:23
Kata

Kedves, Aranyos Zsuzsa!

Van egy olyan érzésem, hogy igazad van

Valószínű, hogy vékonyra nyújtottam?!

üdv.kata

2011.03.28. 19:31
Receptvilág/Zsuzsa

 Köszönöm Erzsi, remélem meghoztam a kedved hozzá! :)

2011.03.28. 13:49
Erzsi

Annyira jól néznek ki a receptjeid!

2011.03.17. 20:17
Receptvilág / Zsuzsa

Kedves Kata! Az előző sütésed is ilyen volt, vagy csak most lett vékony a tésztád? Segítenék szívesen, de látatlanban elég nehéz megmondani.  Meg kelt a tésztád rendesen? Nem túl vékonyra nyújtottad? Találgatok, de tényleg nem tudom.

Üdvözlettel: Zsuzsa

2011.03.16. 21:14
Kata

Kedves Zsuzsa!

 

Kérlek segits abban, hogy nekem miért lett nagyon vékony a tészta, szinte eltűnt a csokiban. Nagyon fínom így is, de nem érezni a tésztát. Persze mindenkinek izlett, de mégis a képen látható nekem jobban ízlene, v. tetszene?

üdv. köszi előre is

2011.02.15. 20:35
Receptvilág/Zsuzsa

Kedves Kata! A vaníliapuding túróval jó egyesítés, én is csináltam már, csak még ebbe a kalácsba nem. A keverőgépem olsóbb, mint egy kenyérsütőgép!  

2011.02.14. 18:26
Kata

 Zszsuzsám!

Nagyon kedves vagy, de én nem vagyok olyan menő, hogy ilyen komoly gépem legyen. 

Azóta nemigen jutottam a géphez. Közben megcsináltam. Egyszer úgy gondoltam egy túrós piténél, hogy próba. Főztem 2 adag vanilia pudingot tejjel és azt kevertem 1 kg túróhoz, 2 van.cukor.  Hát mondanom sem kell, nagyon-nagyon-nagyon jó. Most is így tettem. Próbáld meg te is. Persze - nem tudom miért - megnőtt, aztán kicsit összerogyott.

Mazsolám sem volt, ezért egy kis maradék szárított áfonyát tettem bele. 

Köszi.kata

2011.02.11. 19:09
Receptvilág/Zsuzsa

Kata! Nekem asztali keverőgépem van, a kézivel nem szoktam, így nem tudok arról nyilatkozni, de a kenyérsütő is tökéletes! A túrós tölteléket gondoljuk ki együtt? Mondjuk 50 dkg túróhoz vennék 2 tojást, 15-20 dkg cukrot (ízlés szerint), citromhéj, mazsola, vaníliás cukor és egy kis vaj, hogy ne legyen száraz a töltelék. Vagy ahogy már valaki itt jelezte, meggyel megszórni, mielött feltekernéd (akkor nem kell mazsola)! Hmmm, most nem is gondolom tovább, mert még én is nekiállok!

2011.02.10. 20:07
Kata

 Zsuzsám!

Hát neked még humorod is van. Na, ezt nagyon kedvelem.

A családnak abszolut nem volt problémája (na, az szép is lenne), csak nekem, mert látom, hogy a tied szebb. Abszolut maximalista vagyok majdnem mindenben.

Kenyérsütőgépben keverek általában, bár van ilyen kézben fogható keverőm is, de még soha nem próbáltam a dagasztó spirált.

Most én is szeretném túróval is megpróbálni, csak még a "túró-arányon" gondolkozom, addig-addig, mig megromlik a túróm.

üdvkata

2011.02.09. 18:06
Receptvilág/Zsuzsa

Kedves Kata!

A családnak mindig azt kell mondani: -a recept szerint ilyennek kell lennie-!


Félre téve a viccet, nincs egy olyan keverőgéped, aminek van dagasztó spirálja? Csodákra képes, én már évek óta nem kézzel gyúrom be a tésztát. Érdemes lenne kipróbálnod!

Üdv: Zsuzsa

2011.02.08. 15:54
Kata

 Kedves Zsuzsa!

Azért annyit bevallok, hogy olyan szépre nem sikeredett, mint a te kalácsod, mivel a tésztája kicsit vékonyabb lett. Azért csak addig erölködtem, míg valamicskét elszúrtam.

üdv.kata

2011.02.07. 20:11
Receptvilág/Zsuzsa

Kedves Katalin! Itt is köszönöm a kalácshoz fűzött dicséretet, örömmel olvastam és a Vendégkönyvben írtam is Neked választ!


Kedves Majtika! Neked is köszönöm a visszajelzést örömmel olvastam, hogy a családod kedvében tudtál járni.:) A túrós batyura van egy receptem, amit régebben kinéztem már A nagy süteményes könyvből, nagyon megtetszett, de még nem sütöttem meg. Ezt begépelem a >>>társalgóba. Egyébként hajtogatott leveles tésztával szokták készíteni, de ha Te is úgy gondolod, hogy nem vacakolsz vele, akkor nézd csak meg ezt a receptet.

Üdvözlettel: Zsuzsa

2011.02.07. 12:52
Majtika

 Mondhatom nagyon rég nem ettem ilyen finomat!!!!

Fantasztikus.Három gyerkőcöm van, no meg az édesszájú párom és azonnal kiűrítették a tepsit!!! A tésztája isteni! Esetleg egy jó túrósbatyu recept nem volna????

Üdvözletem:Majtika

2011.02.07. 11:10
Kata

 Kedves Zsuzsa!

Nem tudok jobb jelzőt használni: mind ELFOGYOTT. 

Egyik családtagom a sütőből kivétel után megkóstolta és az volt az első véleménye: "vihetünk ebből haza is?" Aztán összesen maradt kb 10 cm-nyi.

Ehhez még hozzá kell tennem: nem vagyunk nagyon süteményesek. 

Amúgy is "kicsit" vigyáznak a lányok a fazonjukra, mivel mozgást tanítanak ill. csinálják. Mondtam: úgyis leugráljátok.

Szóval télleg nagyon, nagyon, nagyon.......és rendes is vagy, hogy a receptet megosztod velünk. 

üdv.kata

2011.01.30. 17:38
Receptvilág/Zsuzsa

Kata! Próbáld ki bátran, és ne büntesd magad!

Zsuzsa

2011.01.30. 15:06
Kata

 Na, ez aztán felháborító!

Most, amikor szeretnék legalább egy kicsit nem tovább hízni, ilyen iszonyúan gusztusos (és biztos nagyon finom) sütit mutatni?

Meg kell csináljam és meg is kell kóstolnom és a nagy részét a családomnak

 

2010.05.17. 19:43
Receptvilág

Köszönöm a visszajelzéseket a kalácsról, örülök, hogy gyorsan fogy mindenkinél! :)))

2010.05.13. 13:29
Erika

NAGYON FINOM EZ A KALÁCS HAMAR ELKÉSZÜL ÉS GYORSAN FOGY!

KÖSZI A SOK FINOM RECEPTET!

2009.10.13. 15:48
Wildanger Timea

Nagyon finom a kalács!Gyorsan kész van!

2009.05.03. 10:29
Ági

Tegnap megsütöttem,nagyon finom kalács.Ma meggyes-túrós töltelékkel töltöttem meg.Most sül.Az illatokból ítélve ez is hamar el fog fogyni!Köszönöm a receptet!!

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.    *****    Amway termék elérhetõ áron!Tudta, hogy az általános tisztítószer akár 333 felmosásra is alkalmas?Több info a weboldalon    *****    Florence Pugh magyar rajongói oldal. Ismerd meg és kövesd az angol színésznõ karrierjèt!    *****    Fele királyságomat nektek adom, hisz csak rátok vár ez a mesebirodalom! - Új menüpont a Mesetárban! Nézz be te is!    *****    DMT Trip napló, versek, történetek, absztrakt agymenés:)    *****    Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre