RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Társalgó a honlaphoz
[197-178] [177-158] [157-138] [137-118] [117-98] [97-78] [77-58] [57-38] [37-18] [17-1]

2011.10.28. 15:04 Idézet
Barbi

Kedves Zsuzsa!

Most akadtam az oldaladra, nagyon szuper! :)

Elárulnád, hogy' lehet szépen - úgy, hogy ne törjön a tetején a csoki - felszeletelni a bevont sütiket? Gondolok pl. a sport szeletre... Meleg kés és hasonlók esetleg?... Előre is köszi a választ!


2011.10.21. 21:28 Idézet
Eszti

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm a gyors válaszodat! Megpróbálom tanácsaid szerint kiszedni a következő adag bonbonokat, remélem sikerrel járok!


2011.10.21. 20:43 Idézet

Kedves Eszti!

Kezdem a végén a tanácsomnak. A kiszedés előtt én mindig meghuzogatom a forma szélét, ilyenkor látni is lehet, hogy a bonbonok elválnak a mélyedések falától. Nem tudom érted e? Tehát a szilikonos forma két végét megfogom, és egyszerre széthúzom. Ezt minden sornál megcsinálom minden oldalról. Utána nem úgy nyomom ki, ahogyan általában szoktuk, mert akkor törhet, hanem egyik oldalról elkezdem, mintha lehúzni akarnám és ekkor kifordul. No elég bonyolult leírni, legközelebb megpróbálok fényképet csinálni hozzá. Egyébként sose kenem kétszer a formákat, akármilyen vékony, mindig szépen kiszedtem őket úgy, ahogy írtam az előbb. Ettől függetlenül ha neked a kétszeri kenés jön be, akkor csináld úgy. De tegyél pici olajat az olvasztott csokihoz.

Rumos-dió bonbon

Marcipánnal töltött bonbon

Mákkrémes bonbon

Ezek a bonbonok mind szilikonos formában készültek nézd meg őket is, egyiknél a kikent formákról is van képem, és a kész bonbon félbe vágva, tehát látod a vastagságát. Ki lehet szedni sértetlenül, csak rá kell érezni, hogyan!

Üdvözlettel: Zsuzsa


2011.10.21. 14:28 Idézet
Eszti

Sziasztok!

Kedves Zsuzsa!

Örülök, hogy ráakadtam az oldaladra, sokat hasznos ötletet merítettem a bonbon készítéshez! Köszönöm. Tegnap el is készítettem a mogyorókrémes bonbonokat. Ikeás virágos formát használtam, de nem tudom szépen kiszedni, a leendő teteje és oldala beleragad, pedig hidegen próbáltam. Tudsz valamit javasolni mit tegyek? 75%-os kakótartalmú csokit használtam, szépen felolvadt és vékony rétegben víttem fel a formába. Lehet az a baj, h túl vékonyan?  Szeretnék szép bonbonokat ajándékként készíteni, nem adom fel! Várom tanácsaid, ötleteid! Köszönettel, Eszter


2011.09.20. 19:56 Idézet

Kedves Marisom!

Örülök, hogy el is készíted a recepteket, így van értelme a honlapnak!

Köszönöm, és további sok sikert kívánok a kisérletezéseidhez!

Üdvözlettel: Zsuzsa


2011.09.18. 21:07 Idézet
marisom

Kedves Zsuzsa....Itt van az Ősz itt van ujra".....köszönöm az új recepteket ahogy küldöd úgy kisérletezek és nagyon finomak.További minden jót..


2011.08.21. 08:29 Idézet
marisom

kedves Zsuzsa a helyedben én sem hagytam volna ki a cukkinis viccet!!! Igen már az almáson is tul vagyok fincsi.....Köszi minden uj receptet ...Hát igen "őszülünk legalábbis én igen az unokáim hál istennek gondoskodnak róla


2011.08.04. 20:07 Idézet

Drága Marisom! Úgy hallottam, hogy a Dunántúlon akkora a felvásárlási láz cukkíniből, hogy nem tudnak eleget szállítani a termelők!:D Ennek oka Te lehetsz! :D

Bocsika, ezt nem hagyhattam ki! .D

Marisom örülök, hogy siker a sütemény, télen ugyanezt a kevertet cukkíni helyett almával szoktam sütni. Ugyan annyi reszelt almával, mint amennyi cukkínire van írva.
További szép nyarat kívánnék Neked, de hát lassan "beleőszülünk" ebbe a nyárba. Ezért inkább szép hétvégét kívánok!

Üdvözlettel: Zsuzsa


2011.08.04. 12:01 Idézet
marisom

 Kedves Zsuzsa...a Cukkinis süteményed nagy sikert aratott a fél dunántul azt süti.Köszönöm. a sok uj receptet is azért próbálj meg egy kicsit "nyaralni is" sajnos nekem még nem jött össze igy a finomságok között töltöm az időmet mint olvasmány és persze próba főzéseket is csinálok .Ha bajban vagyok mindig a erre az oldalra fordulok tanácsért,Jó hogy  vagy illetve vagytok Eszterre gondoltam.Üdvözlet.


2011.07.30. 18:59 Idézet

Ezt a honlapot tudom Nektek is ajánlani!

http://www.macosz.hu/cukorbeteg-receptek.html


2011.07.25. 18:53 Idézet

Kedves Olgi!

Bonbonhoz nem kell különleges csoki, megteszi bármilyen jobb minőségű.

Nézz körül az alábbi linken, és olvass bele a hozzászólásokba is, mert ott is írnak a látogatók jókat.

Bonbon készítés házilag

 

 


2011.07.25. 09:55 Idézet

Kedves "Társalgók"!

Én először kérdezek ezen a fórumon. Ha valaki tud segíteni, nagyon örülnék! Bonbont szeretnék készíteni (először), ehhez szeretnék csokit venni. Nem tudom, hol lehet erre a célra csokit venni. Ha valaki tud ilyen helyet, kérem írja meg!

Köszönöm: Olgi


2011.07.11. 20:26 Idézet

Kedves Erika!

Igazából nem tudom milyenre gondolsz, ami puha marad, nekem inkább az ellenkezője kellene, ami nem puhul meg, hanem  ropogós marad. Bár, ha pogácsára gondoltál, akkor van olyan, amit előző nap elkészítesz, és másnap sütöd, akkor friss!

Egyszerű pogácsa

Több nappal előbb is elkészítheted ezeket a sósakat:

Sajtos rúd
Mogyorós aprósütemény
Sajtos perec
Szezámmagos ropi
Szezámmagos sajtos rúd

Percli
Sajtos tallér
Köménymagos-töpörtyűs sósfonat
Töpörtyűs tallér
Szezámmagos sós perec


2011.07.10. 13:32 Idézet

Kedves Zsuzsa !

A segítségedet szeretném kérni abban, hogy javasolj nekem olyan sós apró süteményt (vendégvárónak), amelyet már 2-3 nappal előbb meg lehet sütni, és finom puha marad !

Segítségedet előr is köszönöm: Erika


2011.06.29. 10:53 Idézet
dorina

:zsuzsa

 

köszönöm hogy írtál pár receptek naon kedves tőledigazán köszönöm!


2011.06.28. 20:31 Idézet

Kedves Dorina! Nem írtad meg egyértelműen, hogy milyen tipusú ételt keresel, csak sejtem, hogy süteményt. Ha már van jártasságod a sütésben, akkor egyszerű kevert tésztákat ajánlok. Ha a most érő gyümölcsökkel akarod sütni, akkor Kefires sütemény  Cukkínis sütemény  Meggyes kocka  Vegyes gyümölcsös lepény ha nincs gyümölcsöd hozzá, akkor Vasutas szelet  Bögrés mákos . Sütés nélkül a következők nagyon egyszerűek, kezdők is el tudják készíteni:Kekszes rúd Sport szelet  Joghurtos őzgerinc  Kekszes csoki Shrek szelet . Ha még ennél is könnyebbre gondoltál, akkor egy jó kis poharas krém? Citromos joghurtkrém  Váratlanvendég krém Rakott puding

Remélem tudtam segíteni, és sikerül a választás! :)

Üdvözlettel: Zsuzsa


2011.06.26. 15:37 Idézet

Kedves Zsuzsa!

Megint rendes vagy, hogy reagálsz!

Elsősorban azt akartam tudatni, hogy nagyon-nagyon jó a magyar étel.

Megjegyzem: abszolut nyitott vagyok úgy az ételek, mint egyéb iránt mindenhol a világban.

Mindenhol szinte mindig, mindent megkóstolok.

Hatalmas tisztelettel vagyok azon országok emberei iránt, ahol a szinte semmiből tudnak fantasztikus ételeket készíteni..

Külföldön  (amiről írsz) azért nem olyan az íz, -bármilyen a kinézete- , mert a magyar föld és éghajlati viszonyok nagyon jók. Tudjuk, hogy a "magyar föld aranyat ér."

Idős emberektől hallottam:" Magyarország Európa éléskamrája". Volt!

A magyar emberek nagyon találékonyak, inyencek. Háááát csak meg kell nézni a blogodat.

üdv.


2011.06.20. 20:55 Idézet

Marisom! Valóban sok levet ereszt mikor felenged (ahogy a tök is), de hát nagy a víztartalma, így ez elkerülhetetlen. Télen nem szoktam lesózni, hanem a levéből lecsöpögtetem, majd magát a főzeléket sózom. Ennyiben más az elkészítése nálam. Egyébként ezt a süteményt (Cukkínis sütemény )is sütöm belőle télen, ebben se zavaró, hogy fagyasztott a cukkíni. Próbáld ki bátran most friss cukkíniből, nem fogsz csalódni benne, adtam már olyannak is ezt a receptet, aki utálja a cukkínit, és azt mondta, hogy nagyon finom!

Jó étvágyat hozzá!

 

Kedves Rea!

Szeretettel köszöntelek az oldalon, örülök, hogy tetszenek a receptek első olvasásra. Bízok benne, hogy elkészítésük után is fog tetszeni, hiszen sok egyszerű recept található. Sok sikert kívánok az elkészítésükhöz!

Üdvözlettel: Zsuzsa

 

Kedves Kata!

Nem voltam ezen a programon, így nem tudok hozzá szólni, de az biztos, hogy a magyar ételnek nincs párja. Élő példa számomra Eszter, akit ismerhettek a honlap receptjeiről, Ő az, aki bizony külhonban is magyaros ételek próbál készíteni, és magyar boltba járt vásárolni, amíg be nem zárt. Vele sokat beszélgetek az ottani sütés-főzésről is, de magam is tapasztaltam, mikor fiatalon Német országban jártam, hogy ha a kinézetével nincs is baj, de az íz,,,,
De! Ha azon nőttünk volna fel, akkor nekünk is az lenne a természetes, hiszen azt szoktuk volna meg. Minden esetre mi magyarok, maradjunk a mi kis konyhánkba, és főzzük magyarosan! :)))


2011.06.19. 19:11 Idézet
marisom

  Köszönöm kedves soraidat Zsuzsa mindig örömmel olvasom ill kisérletezek az uj receptekkel.A cukkiniről még annyit hogy reszelve igen jó ötlet amit mondtál télire.Eddig nem mertem mert ugy gondoltam sok leve lesz mikor kiolvasztom mondjuk még eddig nem probáltam.Ilyenkor még nagy kedvencem a tök ill cukkini tócsi.Gondolom ismered!További jó munkát és köszönöm hogy sok emberkének örömet okozol a finomságokkal.


2011.06.19. 16:01 Idézet

Sziasztok gasztro-fanok! Most találtam ezt az oldalt, nagyon tetszik. A receptek újszerűek, változatosak és nem túl bonyolultak. Az elkövetkezendő időkben tuti, hogy ebből a repertoárból fogok főzni.


[197-178] [177-158] [157-138] [137-118] [117-98] [97-78] [77-58] [57-38] [37-18] [17-1]

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.