RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Oszd meg ismerőseiddel is!
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
Kreatív sarok
Friss bejegyzések
2014.03.25. 18:42
2014.01.03. 19:03
2013.12.26. 18:09
2013.03.24. 20:19
2013.03.10. 19:31
 
Már facebook-on is!
 
 
Google PageRank
 
Linkajánló
 
 
 
 
Zellerrel rakott csirkemell

 

Zellerrel rakott csirkemell

Hozzávalók:

2 csirkemell filé
1 közepes zellergumó
2 szál sárgarépa

bors
pár kanál olaj

Besamel:

5 dkg vaj
2 evők. liszt
3 dl tej

bors
szerecsendió

Tetejére:

5 dkg reszelt trappista sajt

A csirkemelleket lapjában félbe vágva enyhén kiklopfoljuk, és sózzuk. A zellert és a sárgarépát reszelő durva fokán lereszeljük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a csirkemellek mindkét oldalát elősütjük. Utána egy megfelelő nagyságú jénai tálba helyezzük. A megmaradt zsiradékon megpároljuk a reszelt zöldségeket, közben sózzuk, borsozzuk. Ha kész, a húsra terítjük. A mártáshoz a vajon habzásig pirítjuk a lisztet, majd mindig apránként adagolva felöntjük a forró tejjel. Sózzuk, borsozzuk, csipet szerecsendióval ízesítjük, és a zöldséges rész tetején elosztjuk. Végül az egészet reszelt sajttal megszórjuk, és 170-180 fokos sütőben addig sütjük, míg szép színt kap a teteje (kb. 30 perc).

 

Az elősütött csirkemelleket jénai tálba helyezzük.

 

A megpárolt zöldségeket a húsra terítjük.

 

Mártással befedjük.

 

Reszelt sajttal megszórjuk. 

 

Megsütjük. 

 

Katt a képre, nézz be a képtáramba is!

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható két szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
Még nincs hozzászólás.
 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek * Receptért katt a képre!
 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!