Joghurtos narancskocka 
Hozzávalók: 
5 dl joghurt (lehet gyümölcsös is) 10 dkg túró 10 dkg cukor 1 cs. vaníliás cukor 1 citrom leve, héja 2,5 dkg zselatin 3 db narancs 1 tasak ALSA narancs gyümölcskocsonya 4 tojásból piskóta 
A piskótához 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük 4 csapott evőkanál cukorral, majd a 4 tojássárgáját egyesével belekeverjük, késhegynyi szódabikarbónát, és végül 4 púpos evőkanál lisztet óvatosan beleforgatunk. Zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk a masszát, majd előmelegített (200 fok) sütőbe tesszük, de a hőt mérsékelve készre sütjük. A kihűlt piskótára került a joghurtos krém.
  
Krém: A joghurtot, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét, héját összekeverjük. A zselatint kevés vízzel simára keverjük, néhány percig állandó keverés mellett főzzük, majd langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a túrós krémhez, és hűtőbe tesszük. A piskótára kenjük, még mielőtt teljesen megkocsonyásodna. A narancsokat meghámozzuk, gerezdekre szedjük, és szépen szétosztjuk, a krém tetején. Az Alsa kocsonyát elkészítjük az előírás szerint, majd a narancsra öntjük. Hűtőbe rakjuk. 
   
  
  
Katt a képre, csemegézz a képtáramban is kedvedre! 
   
 | 
Ha van facebook-od akkor oda le tudod menteni