RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2017.04.04. 10:08
2016.11.13. 14:21
2016.04.14. 08:31
2016.04.13. 09:00
2016.02.24. 13:41
2016.01.27. 18:12
2015.12.21. 21:01
2015.12.21. 17:52
2015.11.27. 08:21
2015.04.08. 13:37
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Google PageRank
 
Linkajánló
 
 
 
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Pár szó a fagyasztásról

 

Pár szó a fagyasztásról

Darabos zöldségeket, gyümölcsöket, pl eper, vagy előre bepanírozott húsokat úgy fagyasztok, hogy egy tálcára egymás mellé szétrakom, hogy ne érjenek össze, majd beteszem a mélyhűtőbe. Mikor megfagyott, akkor zacskózom be. Így  nem ragadnak össze, és ha nem használom fel majd az egész zacskó mennyiséget egyszerre, akkor is tudok kiszedni belőle.

 

 

 

A szedret is szétrakom egy tálcán, majd fagyasztás után zacskózom be.

 

A húsos palacsintákat is fagyottan zacskózom be.

 

Tojásfehérje fagyasztása

A fel nem használt nyers tojásfehérjét nyugodtan le lehet fagyasztani. Egy kisebb dunsztosüvegbe tegyük, amire mindenképpen írjuk rá mennyi tojás fehérje van benne, mert később nem fogunk rá emlékezni. Erre a fagyott fehérjékre később nyugodtan tehetünk még, ráírva újból a mennyiséget tegyük vissza a fagyasztóba. Felhasználás előtt szobahőmérsékleten engedjük ki.

 


Kapor fagyasztása

Régóta van saját kertem, így kitapasztaltam már pár dolgot az évek folyamán. A kapor az a növény szerintem, ami nincs jól "beprogramozva" növekedés szempontjából, mert mire az uborka bő termést ad, addigra a kapor szépen elöregszik. Ezért én minden évben zsenge állapotában szedem. Miután megszedem a kaprot, többszöri bő vízben átmosva lecsöpögtetem, és miután a családom távozott a vacsora asztaltól, leterítek egy tiszta abroszt, és a kaprot elterítem rajta. Így hagyom egy éjjel száradni, majd másnap reggel bezacskózom, és bedobom a mélyhűtőbe. Azért hagyom kiterítve a kaprot száradni, hogy ne maradjon vizes, így fagyasztáskor nem kristályosodik ki. Aztán uborka eltevéskor ebből rakok az üvegekbe, és télen a tökfőzelékhez, vagy egyéb ételekhez is ebből használok.

 

 

Petrezselyemzöld fagyasztása

A petrezselymet hasonlóan a kaporhoz alaposan megmosom, lecsöpögtetem, majd egy tiszta terítőre szétrakom, hogy a vízcseppeket leitassam. Pár órát így hagyom, majd bezacskózom és beteszem a mélyhűtőbe. Ha aprítva szeretném a petrezselymet, akkor másnap mikor már jó keményre fagyott, a zacskóval együtt összenyomkodom/összetöröm, vagy egy nyújtófát átgörgetek rajta párszor. Így sok munkát megtakaríthatunk az aprítással.
Zellerlevelet is hasonlóan fagyasztok, mint petrezselyemzöldet.

 

 

 Zöldborsó fagyasztása


A megpucolt zöldborsót váltott vízben szép tisztára mosom, majd forrásban lévő sós, és kevés cukros vízben pár percig (2-4 perc) főzöm, azaz blansírozom. Leszűröm, hideg vízzel lehűtöm, lecsöpögtetem és egy tiszta abroszra elterítem. Pár órát így hagyom, vagy ha kell a hely a következő adagnak, akkor a tetejére teszek egy másik abroszt, és a kezemmel rányomkodva felitatom a vízcseppeket (nem szeretem, ha kikristályosodik), majd bezacskózva a fagyasztóba dobom. Ha nagyon zsenge a zöldborsóm, akkor nem mindig blansírozom.

 

 

 

 Gyalult uborka fagyasztása

Az uborkákat megmossuk, meghámozzuk, és nem túl vékonyra legyaluljuk. Ha van állítható reszelőnk, akkor azt vastagabbra állítjuk, ha nincs, akkor késsel vágjuk fel. (A túl vékonyra gyalult uborkaszeletek felengedés után nem tartják meg a formájukat, könnyen szétesnek). Zacskóba téve a fagyasztóba tesszük. Télen szobahőmérsékleten engedjük fel.

A felengedett uborkáról leöntöm az eresztett levet, én nem szoktam lesózni (mint a frisset), hanem egyszerűen összekeverem kevés sóval, ecetezem, ízlés szerint cukorral édesítem, és jól összekeverve állni hagyom. Lehet még tejfölt, és fokhagymát is bele tenni, végül pirospaprikával megszórni.

 

 

 

 

4 hozzászólás
Idézet
2016.08.20. 16:39
Ranovszky Juliana

A borsót nem blansirozom csak meg mosom  le csöpögtetem,zacskóba és mehet a fagyasztóba.

Idézet
2013.06.15. 10:22
bobecicc

Nagyon köszönöm a bejegyzésed :) Sok hasznos és számomra új ötletet merítettem belőle!

Idézet
2013.06.15. 09:51
Lee

A zöldborsó elrakásánál a blansírozó forró vízbe teszek egy késhegynyi szódabikarbónát, attól a szemek egységesen gyönyörű sötétzöld színt kapnak, szebbek lesznek mint  "új korukban". Sok sikert!

Idézet
2011.04.12. 11:14
Anita

Nagyon hasznos dolgokat írtál!

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

  

  

  

 

 

  

  

 

  

 

 

 

 

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

Butterfly-Wings - Egy18 éves lány blogja; érdekes cikkekkel, videókkal, véleményekkel várja a látogatókat. ^-^    *****    Tokio Hotel FANFICTION | Tokio Hotel véleményblog | Tokio Hotel FANFICTION fordítások | Tokio Hotel Fanfiction | TH blog    *****    A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!