Savanyú vetrece 
Hozzávalók: 
50 dkg marhahús 20 dkg füstölt szalonna  1 marhahúsleves kocka 1 fej vöröshagyma 1 db fűszerpaprika paradicsom   pirospaprika 1-2 gerezd fokhagyma    babérlevél őrölt fehérbors 1 dl fehérbor    1 dl tejföl mustár citromlé  zsír 
A csíkokra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, majd kiszedve, a visszamaradt zsírjában a finomra vágott hagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a zúzott fokhagymát, majd a húsleveskockából készített lével felengedjük. Beletesszük a csíkokra darabolt marhahúst, babérlevéllel, fehérborssal, és a borral ízesítjük, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha megfőtt, tejfölös habarással sűrítjük, lassan kiforraljuk. Közben mustárral, citromlével utóízesítünk, végül a szalonna darabokat is rátesszük. 
  
  
  
Katt a képre, nézz be a képtáramba is! 
   
 |