Sós perec
Hozzávalók:
1/2 kg liszt 1 tojás sárgája 1 evők. olaj 2,5 dkg élesztő 1 kávésk. cukor kb. 2 dl melegvíz 1 teásk. só
Kevés melegvízben az 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszt közepébe tesszük a tojás sárgáját, az olajat, tetszés szerinti sót, és a felfuttatott élesztőt. Melegvíz hozzáadásával kemény tésztát gyúrunk, és 1 órát pihentetjük. Henger alakúra formázzuk, egyforma darabokra vágjuk, sodorjuk, perec alakúra formázzuk. A perecek tetejére 3 kanál liszt, 1 kanál só, kevés vízből palacsinta sűrűségű masszát csurgatunk, majd megsütjük.


Katt a képre, csemegézz a képtáramban is kedvedre!
|