RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Formakenyér

 

Formakenyér

Hozzávalók:

40 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 púpozott teásk. só
1 kávésk. cukor
1/4 l víz
1 csapott evők. tejpor
késhegynyi citromsav (a kelést segíti, de el is hagyható)

A vizet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, a tejport, majd belemorzsoljuk az élesztőt (nem kell felfuttatni). A lisztet egy tálba szitáljuk, szélére szórjuk a sót, közepébe egy kis mélyedésbe az élesztős vizet, majd elkezdjük a dagasztást. (Itt megjegyzem, én a keverőgépem dagasztó spiráljára bízom ezt a műveletet mindig). Cipót formázva hagyjuk a tálba letakarva fél órát kelni (meleg helyen). Utána átgyúrjuk a tésztát, és megformázva a püspökkenyérformába helyezzük, amit előzőleg kikentünk vajjal. Letakarva ismét kelni hagyjuk 45 percet. A sütőt 175 fokra felmelegítjük, a kenyér tetejét átkenjük vízzel, majd megsütjük. Nálam pontosan 30 perc a sütésidő. Ha kész, kivesszük a sütőből, átkenjük a tetejét ismét vízzel, majd kiborítjuk a formából, hogy ne izzadjon bele, és rácson hagyjuk kihűlni.

 

A tésztát begyúrjuk, majd kelesztjük.

 

"Tökmagtalpas" kenyeret készítettem, ezért a sütőtál aljára tökmagot szórtam, de a tésztába is begyúrható mindenféle mag.

 

Az első kelesztés után átgyúrjuk a tésztát, majd a formában hagyjuk újra kelni.

 

3/4 óra múlva ilyen lesz.

 

Sütés után.

 

Szedjük ki a sütőformából, és rácson hagyjuk kihűlni.

 

"Tökmagtalp"

 

Szeletelve.

 

Egy régebbi sütésem simán magok nélkül.

 

Szeletelve.

 

 Katt a képre, nézz be a képtáramba is!

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
6 hozzászólás
2022.07.15. 18:51
Márta Erika

szia! azt szeretném megkérdezni a tejporhelyett burgonyapelyhet is lehet tenni??...tej allergia esetén?? Köszönöm szépen a választ!:) Erika :)

2012.10.06. 19:55
csupata

Köszönöm szépen megsütöm, a kislányommal,

2012.10.06. 16:12
Receptvilág / Zsuzsa

Csupata! A megkelt cipót átgyúrod, majd a kezeddel egyszerűen széthuzogatod megfelelő méretre. A formában is tudod még egy kicsit nyomkodni, ha nem töltené ki a sarkokat.

Üdvözlettel: Zsuzsa

2012.10.05. 20:31
csupata

Szia nagyon tetszik a formakenyér, de hogyanformázod meg?

válaszodat előre is köszönöm  szép estét  üdv csupata

2010.01.27. 20:47
Receptvilág

Igen, a cukor kávéskanálnyi, avagy mokkáskanálnyi (ugyanaz), de a só teáskanálnyi mennyiség, ami egy mérettel nagyobb! Üdv. Zsuzsa

2010.01.27. 17:05
karcsababy

Szia!

Isteni a kenyér, tervezem megsütni, kérdésem csak az lenne, hogy az 1 kávéskanál cukor tulajdonképpen  a legkisebb kanálnak, a mokkáskanálnak felel meg?

Köszönöm

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

Naruto rajongói oldal! Felkerült John Man Ninja címû könyvének elsõ fejezete. Olvass, Filmezz, Tanulj!! KONOHA.HU    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    Velaris, a második otthonom Fanfictionból új rész került fel    *****    NSYNC - Ha nosztalgiáznál, vagy érdekel,mi történik most a ByeByeBye elõadóival, akkor nézz be - NSYNC    *****    Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza