RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Napraforgó virág kenyér

Háromszor is napraforgó,,,a formája miatt, az olaj, amit a tészta gyúrásánál használunk, és stílusosan napraforgó mag a szóráshoz. A receptet egy ismerősömtől kaptam, akinél először kóstolhattam meg ezt a finomságos gyönyörűséget. Ha első olvasásra bonyolultnak tűnik is, higgyétek el nem tart tovább elkészíteni, mint kelt kifliket tekergetni!

Napraforgó virág kenyér

Hozzávalók:

75 dkg liszt
125 ml napraforgó olaj
250 ml tej
2 tojás
2 cs. instant szárított élesztő
1 teásk. porcukor
2 teásk. só

Kenéshez:

Kb. 5-7 dkg vaj
1 tojás
sózott pirított (hántolt) napraforgómag, szezámmag

A lisztet egy tálba szitáljuk, belekeverjük a porélesztőt, és a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Ha a tészta túl kemény lenne, kevés tejet még adhatunk hozzá. (Itt megjegyzem, én a keverőgépem dagasztó spiráljára bíztam mindent). Fél órát letakarva kelesztjük. Utána a cipót elfelezzük, majd az egyik felét 5 darabra, a másik felét 6 darabra osztjuk. Az első öt darabos cipóból négyet egyesével kinyújtunk kb. lapos tányér méretűre, és egymásra helyezzük úgy, hogy minden lapot előbb megkenünk olvasztott vajjal.

 

Az utolsó (ötödik) lapot kissé nagyobbra nyújtjuk és rátesszük a megkent negyedik lapra, majd aládolgozzuk a széleket.

 

 

Egy késsel a közepén nyolc cikkelyre vágjuk, majd egyesével kihajtjuk.

 

 

 

A másik 6 cipóból négyet ugyanígy kinyújtjuk és vajjal megkenve egymásra helyezünk, csak kisebb, kb. kistányér méretűre. Ennél is egy nagyobbat készítünk, amivel betakarjuk az előző négyet. Nyolc cikkelyre vágjuk, belehelyezzük az elkészült nagy formába, majd egyesével kihajtjuk a cikkeket. Arra figyeljünk, hogy a nagyobb cikkek közepére essen a kisebb, ezek lesznek a virág szirmok.

 

A hatodik darabot akkorára nyújtjuk, amekkora a közepe a virágnak.

 

Felvert tojással megkenjük az egészet, közepére napraforgómagot szórunk, szélére szezámmagot.

 

170-180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

 

 

 

 Katt a képre, csemegézz a képtáramban is kedvedre a többi kép között!

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
5 hozzászólás
2011.09.24. 19:49
Receptvilág / Zsuzsa

Ibolya! Az olaj a tésztába kell, a hozzávalóknál felsoroltak a tészta anyaga. Zsírral még nem próbáltam ezt a tésztát, így biztosat nem mondhatok. Vajat nem használhatsz? Csak mert azt olvasztva nyugodtan belegyúrhatnád.

Üdv, Zsuzsa

2011.09.24. 09:14
Ibolya

Lehetne az olajt zsírral pótolni és az olajat atésztához kell adni? Kérem, aki ebben tudna nekem segíteni azt meg köszönném.

2010.08.29. 15:22
Marika

Én is már régóta készítem ezt a kenyeret. A család egyik nagy kedvence. Finoooooommm!! 

2010.08.29. 09:37
Kovács Anikó

Szia!

Ez valami eszméletlen szép,ki fogom ezt is próbálni!!!

2010.08.28. 20:31
Esztike

 Waooooooooooooo, ez valami gyönyöruséges. Okvetlen ki kell probálnom. Minden elismerésem. 

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!