Lekváros buktatorta
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt 1 tojás 3 tojássárga 3 dkg élesztő 10 dkg vaj kb. 2,5 dl tej 2 evők. kristálycukor csipet só
Töltelék:
sűrű lekvár
Kenéshez:
10 dkg vaj
1 dl langyos tejbe csipet cukrot szórunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, belemorzsoljuk a vajat, szélére szórjuk a cukrot, a sót, közepébe a megkelt élesztőt a tojásokkal, és a maradék tejjel bedagasztjuk a tésztát (előfordulhat, hogy nem kell az össze tej, ezért ne egyszerre adjuk hozzá az egészet). Meleg helyen 20 percig kelesztjük letakarva. Utána lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 4 mm vastagságúra, és 5-6 cm-es pogácsaszaggatóval kiböködjük. Minden körre egy adag lekvárt helyezünk, és golyókká formázzuk. Olvasztott vajba megforgatjuk a kis buktákat, és kivajazott tortaformába egymás mellé helyezzük szorosan. Letakarva újra 20 percig kelesztjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Valentin nap alkalmából én most szív alakú tortaformába készítettem.
![](//receptvilag.gportal.hu/portal/receptvilag/image/gallery/1360848058_44.jpg)
![](//receptvilag.gportal.hu/portal/receptvilag/image/gallery/1360848054_08.jpg)
![](//receptvilag.gportal.hu/portal/receptvilag/image/gallery/1360848050_27.jpg)
Katt a képre, nézz be a képtáramba is!
|