RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Kelt pizzás csiga

 

Kelt pizzás csiga

Hozzávalók:

Tészta:

60 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 tojássárga
3 dl tej
4 evők. olaj
1 teásk. só
1 mokkásk. cukor

Töltelék:

1 nagy tubus pizzakrém
1 teásk. oregano
20 dkg reszelt sajt
1 db konzervkukorica
4-5 szelet pizza sonka
negyed szál füstölt kolbász
1 közepes vöröshagyma

Tetejére:

5 dkg reszelt sajt

Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, szélére szórjuk a sót, közepébe a megkelt élesztőt, a tojássárgákat, a maradék tejet, végül az olajat. Begyúrjuk a tésztát és meleg helyen letakarva 30 percig kelesztjük. Utána két részre osztjuk és kinyújtjuk egyenként. A pizzakrémbe belekeverjük az oreganot. Az egyik kinyújtott tésztát megkenjük a pizzakrém felével, megszórjuk lecsöpögtetett kukoricával, apróra vágott sonkával, majd a reszelt sajt felével. Feltekerjük és alufóliába csomagolva 20 percre fagyasztóba tesszük. A másik tekercset is kinyújtjuk, megkenjük a pizzakrém másik felével, megszórjuk kukoricával és apróra vágott kolbásszal, majd a szálasra vágott hagymával, és reszelt sajttal. Ezt is feltekerjük, becsomagoljuk és fagyasztóba tesszük 20 percre. Utána ujjnyi szeletekre vágjuk, tepsibe rakjuk kissé távol egymástól, megszórjuk reszelt sajttal, majd 170-180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 20 perc alatt.

 

Begyúrjuk a tésztát.

 

Hagyjuk megkelni.

 

Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük pizzakrémmel és megszórjuk ízesítőkkel.

 

Felcsavarjuk, és alufóliába csomagolva 20 percre mélyhűtőbe tesszük.

 

Közben a tészta másik felét is kinyújtjuk, megtöltjük, feltekerjük.

 

A rudakat ujjnyi szeletekre vágjuk. 

 

Tepsibe rakjuk. 

 

Tetejére reszelt sajtot szórunk, és megsütjük.

 

Míg sül az egyik tepsi csiga, addig a másik rudat is felvágjuk.

 

Végül ezt is megsütjük.

 

 

Katt a képre, csemegézz a képtáramban is a többi kép között!

 

5 hozzászólás
Idézet
2016.05.24. 14:05
Kriszti

Ez is egy tökéletes recept, ahogy Zsuzsától már megszokhattuk. Köszönjük.

Idézet
2013.06.01. 21:52
Kezdő szakács(17 éves)

Ez egy nagyon jó recept, a mennyiségek is jól vannak megadva egyszerűen nagyon fantasztikus! Örülök, hogy képekkel is bemutattad lépésről lépésre, hogy mit kell csinálni. Szuper, és nagyon finom is! Még a 2. adak ki sem sült, de már az első elfogyott, tényleg köszönöm! :)  
 

Idézet
2013.03.03. 19:56
Receptvilág / Zsuzsa

Kedves Annamari!

Gratulálok a csigákhoz! :)

Idézet
2013.03.03. 09:27
Annamari

Nagyon finom lett, szerintem hamarosan újra süthetem. 

Idézet
2011.12.05. 16:25
Mónika

Nagyon finom lett ez a pizzás csiga, nemrég készítettem el. Köszönöm a receptet!!!!

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség