Habos citromos-mákos sütemény
Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás 5 dkg darált mák 5 dkg darált mandula 8 dkg nyírfacukor 1 citrom reszelt héja 2 dkg búzacsíra
Tetejére:
1-2 tojásfehérje 10 dkg nyírfacukor 1 evők. citromlé
A tojássárgákat a nyírfacukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mandulát, a mákot, a reszelt citromhéjat, végül a tojások habbá vert fehérjét, és a búzacsírát beleforgatjuk. Egy kisebb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, elsimítjuk benne a masszát, majd 150 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét a nyírfacukorral és a citromlével gőz fölött kemény habbá verjük, és a kihűlt süteményre kenjük. A habot cifrázhatjuk villával, és a tetejét darált mákkal is megszórhatjuk.
|
Kedves Mária!
A kevert tészták minden sütőpapírhoz hozzá ragadnak. Lehet szilikonos papírt kapni, annak jobb a minősége, igaz drágább, de szépen lehúzható a süteményről. Ha régi típusú papírt használsz, akkor azt érdemes bevizezni (egy konyharuhát bevizezel, kicsavarod, ráteríted, és pár percig rajta hagyod) mielőtt lehúzod.
Üdv, Zsuzsa