[647-628] [627-608] [607-588] [587-568] [567-548] [547-528] [527-508] [507-488] [487-468] [467-448] [447-428] [427-408] [407-388] [387-368] [367-348] [347-328] [327-308] [307-288] [287-268] [267-248] [247-228] [227-208] [207-188] [187-168] [167-148] [147-128] [127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]
Szia !
Gratulálok oldaladhoz,nagyon tartalmas szép oldal ,jobbnál jobb receptekkel!Nekem is van egy oldalam,engedd meg, hogy meghívjalak oda.Címe:
//kriszdomkonyhaja.gportal.hu
Üdv:Éva |
Szervusz Zsuzsa !
Gratulálok az oldaladhoz, és engedd meg, hogy meghívjalak az enyémre, melynek címe: ercsihami@gportal.hu.
Szeretettel várlak, és üdvözöllek: Jné Erika |
Sziasztok!
Légyszi segítsetek azzal, hogy kitöltitek a lenti linken lévő kérdőívet, a szakdogámhoz kell.
előre is nagyon szépen köszönöm!
Üdv,
Hoshiyo
Kérdőív |
Eszti gyere át a Társalgóba, a vendégkönyv alatt találod!
Receptvilág / Zsuzsa |
Szia Zsuzsa!
:) Mär megint én vagyok! :)
Megcsináltam a tortát, most végeztem :) a gyümölcstorta recepted alapján, annyi variával, hogy csoki sziruppal a krém kenése elött leöntöttem, de ez a krém valami elképesztöen finom, akartam variálni kókusszal, de nagyon jó hogy nem tettem, ez a krém így az igazi. Köszi a tippet és a receptet! Öröm hozzád mindig betérni!
A Mamikämnak volt egy " sütije" tölcsérke volt a neve, amit úgy készített, hogy fagyitölcsérbe ilyesmi krémet készített, beletöltötte, es csokidaräval megszórta a tetejét, ez volt az EGYIK kedevencem mikor kisläny voltam. Van is itthon tölcsérem, kisebb mint amit a fagyihoz adnak, és alul olyan dundi, ami mär alapból csokimäzas, na azokba ezt a krémet újból el fogom készíteni. Szupi vendégvárónak es nagyon dekoratív.
A dekorálassal mär akadt amúgy kis bajom, mert hát szép ez a szívforma, de praktikusnak nem praktikus, a tetejére meggybefötett rakosgattam azt is szív alakban, amik néha lecsúszkältak :)a külsö részröl, meggyleböl csinaltam a zselét, így szép piros lett, újra kellett melegítenem, aztan még egy kis lét is kellett hozzáadnom, mert egy szempillantas alatt besürüsödött. Lefotoztam Neked, hát megizzadtam kicsit a dekoráláskor, most dermed, remélem holnapig egyben marad:)
Nem sok tortát sütöttem eddig, azt is kész piskótalapból anno, szóval büszke vagyok magamra, noha a dekorálást még gyakorolnom kell.
Jó éjszakát Neked! |
Kedves Zsuzsa!
Köszönöm szépen a hosszú és tartalmas välaszodat.
Az ötlet nagyon jó amit írtál, de amikor olvastam addigra elkészítettem, de így jövöre mär meg van az ötlet, hogy hova rejtsem el a kis cetliket, Csinálok majd ezekröl az apró figyelmességekröl fotot, es elküldöm Neked, van esetleg e-mail- címed? Mert ez nem annyira kapcsolódik a sütés-fözéshez, ezert nem szeretném az oldalad ezzel terhelni. Viszont a sütit ha elkészül mindenkeppen lefotozom, es felteszem a spenótos muffinról a kép mär a fotomasinämban van, de nem talältam meg hogy hol tudom az oldaladra feltölteni a recepttel együtt. Azt lättam, hogy van olyan link, " Ti küldtétek" de ott mär a feltöltött receptek találhatóak. Segítenél nekem ebbe itt eligazódni kérlek?
Ma räntott husi volt majonézes krumplisalätäval, mondanom sem kell magyar módra, hagymásan :) Mert a németeknek a majonézes krumplija, olyan mint ha vízes lenne. :)
Ma vettem még egy-két dekorációt Valentin- napra, bär nem rajongok ezért az ünnepért, de alkalmazkodnom kell az itteni örülethez.
Nézem is gyorsan a gyümölcsös tortád receptjét, vettem ma üveges meggyet, szerintem azt tezsem a tetejére, mert az tenyleg nincs az eper szezonja, es nagyon drágán kapható. Jó lenne ma megsütnöm a sütit, elég késö van már, de nem szeretném holnapra hagyni.
Szép estét kívánok Neked, öröm volt újra az oldaladon kutakodni.
Eszti Ottenbachból
|
Szia Kata!
Örülök, hogy tetszik az oldal, remélem sok receptet találsz ami az ízlésednek megfelel. Gyere bátran máskor is, gyakran teszek fel új recepteket! A főoldalon mindig megtalálod a legújabbakat, de a bal alsó sarokban jelentkezhetsz az új recept értesítőre is!
Üdvözöllek: Receptvilág / Zsuzsa
|
Szia Zsuzsa!
Nagyon jó az oldalad!Azt hiszem gyakori látogatód leszek.
Üdv.Kata |
Kedves Eszti! Örülök, hogy túl vagy a betegségen, mi még nem estünk bele idáig semmi „nyavalyába”, de mivel nem szokott minket se kikerülni, ezért számítok rá. A krémes tetejét lehet nem eléggé nyomkodtad rá, bár ha túl nyomod, akkor eltörhet, szóval én már azt is szoktam csinálni, hogy a tepsit, amibe sütöttem, üresen ráhelyezem, így az nyomja egy napig. Egyébként nem a legszebben szelhető sütemények közé tartozik, de az íze kárpótol mindezért! :) A gofri sütőt ne is mond! Évekig volt egy szuper sütőm, nagyon jó gofrikat gyártottam vele, de leégett. Kaptam egy másikat, de a közelébe sem léphet. Úgy gondolom, ez nem fűt fel olyan magas hőmérsékletre, mint a régim. Azóta a gofrizás visszaszorult nálunk. Ha beleragad, akkor valószínű nem eléggé melegítetted fel. Kapcsold be, amíg a tésztát kevered, és addigra felfűti magát.
Valentin napra jó ötletet találtál;) és ha van szívformád, akkor már nyert ügyed is van. Gyümölcstorta néven van nálam is egy olyan torta, de most az eper "hiánycikk", ezért más gyümölcsben gondolkodj. Akár befőttben is! Variálhatsz a tésztán, pl: kakaós. A krémmel, Pl: más ízű pudinggal, a zselét a tetejére magad is készítheted zselatinból, amit málnaszörppel megszínezhetsz, vagy készen is kapható torta zselépor. Ügyes vagy, nem félek, hogy nem hozol ki belőle valami nagyon finomat! :) Ha lefényképezed, és lekicsinyíted, akkor ide is fel tudod rakni, megmutatni. Szívesen megnézem. :)
Tudod még mi jutott eszembe a beváltható cetlivel kapcsolatban? Pogácsába rejteni! Sütni egy fél adagot, mert annyi bőven elég, szív alakúra böködni, és abba rejteni pár cédulát. Akinél található a cetli, az válthatja be az ott szereplő ajándékot. Így mindkettőtöknek egy jó játék.:))) Egy tartalmas leves mellé a pogácsa kiváló ebéd is! Vagy más variáció, kókuszgolyóba rejteni, akkor sütnöd sem kell!
Hát kíváncsi leszek hogy oldod meg? :))
Üdvözöllek, szép napot kívánok: Receptvilág / Zsuzsa
|
Ja, azt elfelejtettem holnap megyünk szülinapra, Alex nagynénijének lesz szülinapja, szóval a holnap újra a fürészporos sütiké lesz... :) |
Szia Kedves Zsuzsa!
Sajnos lebetegedtem az elözö napokban, így nem tudtam jelentkezni. Már egeszseges vagyok, most éppen tejszínes gombás ragu utan kutatok az oldalodon.
A krémest elkészítettem még azon estén, nekem a teteje nagyon nehezen puhult vissza, valószinü nem nyomkodtam eléggé a krémre. Nagyon finom lett, a szomszéd néni is megdícsért.
Ma még a raffaelo szeletet terveztem Alex imád mindent ami kókuszos.
Tegnap goffrit sütöttem, és szeretném kérdezni, hogy van olyan hogy elöregszik a masina es ez miatt nem sikerülnek? A receptet évek óta használom, es eddig nem volt gondom, most meg az elsö minimum 4 sütes nem sikerül, beleragad, hiába olajozom. Nekem 3 az egyben sütöm van még apukämtól kaptam ajändekba, hät, jó pär éve. Néztem a neten, nem drágák ezek a masinák itt, lehet érdemes lesz egyre beruházni.
Alex amúgy még nem a férjem, de remélem hamarosan az lesz :)
En is sima kakaót használtam az özgerinces sütibe.
Tudom, hogy a Valentin- nap nälunk nem nagy hagyományoknak örvend, és sem rajongok ezert az ünnepért, de itt komolyan veszik, beszereztem egy szí alakú tortaformát, van esetleg valami ötleted, recepted erre az alkalomra? Talän egy piskóta tészta valamilyen krémmel es valami piros gyümivel, zselé a tetejére???
Ezenkivül terveztem még kis kärtyäkat gyärtani, amik beválthatók pl: masszázsra, puszira, közös fürcsire, a neten talältam tegnap ezt az ötletet nekem nagyon tetszik. Hozzáírok még valami tipikusat ami ränk jellemzö, szerintem aranyos. Jobban szeretem a saját készítésü dolgokat, most éppen képeslapokat gyártok, es ezeket küldöm haza alkalomra, vagy csak úgy, nagy nagy örömet szerezve.
Na, de nagyon elkanyarodtam a sütés- fözéstöl vär is räm a konyha, sokszor puszillak, es öröm volt úra, egészsegesen az oldaladat látogatni!
Szep napot kívánok Neked!
Eszti |
Eszti egy igazi konyhatündér Hungarikum vagy ott külhonban! :) Gratulálok!!! Ez a kakaós őzgerinc őszintén megmondva, kicsit édes nekem is, én már lecsalok a cukorból. Lehet a korral jár!?:) Viszont sima kakaóport használok, nem cukrozottat. A férjed nem is rossz gondolatot vetett fel ezzel kapcsolatban, lehet vaníliás pudinggal, és fehércsokival lehetne újítani rajta! :)) Hm? Érdemes lenne kipróbálni!
Ha most izzad a tenyered a teszt fölött, gondolok rád, és szorítok, hogy jól sikerüljön!
Szép estét kívánok: Receptvilág / Zsuzsa
|
Szia Kedves Zsuzsa!
Nos, hät én is mosolyra derültem, de nagyon. Szokták mondani milyen kicsi a világ :)
Na, akkor Te is tudod, mit jelent fürészpor ällagú es ízu sütit enni! :) A pärom mindig vitatkozik velem, na nem a szó valódi értelmében, de mindig próbál meggyözni, hogy nekik milyen híres a bäckerei-jük, na de hát egy magyar dobos tortátanak, islernek, lekváros buktának, aranygaluskának, pitének, zserbónknak , palacsintának és sorolhatnám még hosszasan, NINCSEN pärjuk. Eddig minden sütemény, torta, vagy foétel ízlett neki,amit készítettem kivéve a túrós gombócot, bär az itteni túróval nem is sikerült az igazi hazai ízeket sajnos elérnem. A körözöttem is a kukäban landolt, mert egyszerüen ez a túró olyan krémes es lágy alkalmatlan mindenre. így a túrós dolgokat sajnos hanyagolom, pedig nagyon szeretem.
Tegnap megcsináltam az ozgerinces csokis sütidet, nagyon finom lett, kevés adag nem fért bele häla égnek a formába, pärom kérdezte, hogy ezt kókuszosan, vagy fehér csokisan el tudnám- e készíteni, mert neki nagyon édes és nagyon csokis.
De semmi vész, mert el fog fogyni, ahogy magamat ismerem. és a szomszédok is örülnek mindig egy kis kostolónak. :)
Ebbe a sütibe Te cokrozott kakaót szoktál hazsnálni vagy a hagyományos kakaót?
Ma megyek a nyelvsuliba, beíratkozás lesz, tesztet töltünk ki, illetve felmérés lesz, kit hova sorolnak, melyik csoportba, nagyon izgulok, így vagy este vagy holnap készítem el a krémesedet, mert párom ezt választotta az oldaladról, valami hasonlót szokott anyukája sütni amikor kisebb azaz kisgyermek volt, na én elkészítem neki a magyar változatot, és biztos vagyok a sikerben. :)
Szép napot kívánok Neked!
Eszti
|
Szia Eszter!
Itt mosolygok magamban, mert jártam Nálatok úgy 20 évvel ezelőtt egy másik városotokban, és egy kis barátnőmmel a második hét végefelé sütire kiéhezve beültünk egy cukrászdába. Legalább hármat-hármat rendeltünk fejenként, mondván itt most mindent felfalunk - jól is néztek ki azok az édességek - de nem csúsztak! Úgyhogy tudom mit írtál!
Azt viszont nem tudtam, hogy az őzgerinc beszerzése is nagy gond, de legalább sikerült! Eszti azért figyeld, ha kisebb a formád, akkor kevesebb mennyiséggel készítsd a csokis őzgerincet, vagy kettőt vettél rögtön?
A receptedet küld nyugottan, senki nem gondolta, hogy Te vagy a feltalálója, ahogy én se sok receptemnek. Nem írok forrást sose egy recepthez se, mert hülyén hangzana az XY Szomszédasszonyomtól. Tudom sok lapon egymás oldaláról veszik a receptet, nálam nem így van. A mézeskalács receptemet is már olvasom más oldalán, és nem tünteti fel a forrást. Könnyen ráismertem, mert egyedi az összeállítása, kihagyott belőle egy neki nem fontos részt, és máris a sajátja. Ezt még a nagyobbik lányom Óvónénijétől kaptam jó pár évvel ezelőtt. A mai Gyors gesztenyetorta (holnap teszem fel) pedig szegény Édesanyám receptes füzetéből hagyaték. De vannak sajátok is, amit a családnak készítek magamtól, pl: rakott karfiol brokkolival, vagy a szalonnás tojásos nokedli, ami egy véletlen dolog volt, de azóta így kell készítenem, a húsos zsemle, a joghurtos őzgerinc, a fahéjas és a kakaós fonott kalács a sós kalács saját kisérlet, a hóvirág Keresztanyámé ezzel kedvekedett, ha nyaralni mentem hozzá kislánykoromban, a rőzsepecsenyét egy fesztiválon ettünk, ahol a szakács elmondta a receptet, a legényfogó levest, a fagyi szeletet, a csokis őzgerincet, a Lujzi mézest, és még sokat Anyósomtól tanultam, és még sokáig sorolhatnám. Tehát minden receptnek megvan a maga forrása, de nem hiszem hogy érdekel bárkit is ez. Ugyhogy küld nyugottan, ha lesz kép hozzá, utólag azt is felrakom.
Üdvözöllek, szép estét kívánok: Receptvilág / Zsuzsa
|
Szép napot kívánok a kedves látógatóknak,
és Neked is Kedves Zsuzsa!
Köszönöm a válaszod.
Ha legközelebb készítem újra a croissant csinalok fénykét és akkor a receptet is bekülkdöm. A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy mivel nem az én receptem, nem az én fejemböl pattant ki ez a recept, nincsen tapasztalatom a jogi kérdésekben. Mellékelnem kell hol találtam ezt a receptet, vagy mi ennek a módja?
Képzeld, már hónapok óta kutattam ozgerincforma után, ( Németországban élek, na nekik más fogalmuk van az ízletes sütikröl, tortákról, az elsö süti amit itt ettem olyan volt mint a fürészpor) szóval végre ráakadtam a formára, igaz csak egy kisebb méretüre, de így végre elkészíthetem az özgerinces csoki receptedet. jupiiiii :)
én imádom ezt a könnyen készítheto finomságot, remélem a nem annyira édesajkú német päromnak is fog ízleni :)
Ma gulyáslevest csinältam burgonyás längossal, tiszta hungarikum :)
Szép napot Neked!
Eszti Ottenbachból |
Kedves Eszter örülök a látogatásodnak újfent! A kenyérsütőgéppel kapcsolatban igen, van gépem, túl sűrűn nem használom mostanság, régen sütöttem kenyeret, meg gyümölcskenyereket, de valahogy most leálltam vele. Nem is tudom miért, hiszen tényleg ha az ember kitapasztalja, akkor nagyszerű finomságok készülhetnek benne, és kelesztésre is kiváló! Talán mert az utóbbi időben magam dagasztok, vagy a keverőgépem dagasztó spiráljára bízom ezt a műveletet, kenyér helyett meg inkább hétvégeken zsemlét-kiflit sütök, így a gép hanyagolva van. Egyébként van egy szuper oldal itt a neten, amely kimondottan ezzel foglalkozik (vagyis erről tudok, mert odatévedtem egyszer véletlen), ott biztos sok hasznos tanácsot is kapsz. Ha gondolod megadom az elérhetőségét. Ő már profi ebben a témában!
A croissan receptet szívesen fogadom, biztos láttad van egy olyan rész, hogy "Ti küldtétek", oda a neveddel ellátva felrakom. Ha fényképet is készítesz, akkor mellékelem a recepthez, amit ugyancsak a neveddel ellátok.
További kellemes sütést-főzést kívánok.
Receptvilág / Zsuzsa |
újra én:)
Elfelejtettem megkérdezni, hogy kenyérsütö gépben van tapasztalatod? En pär hete probálgatom az elsö kenyerem kivéve nagyon szép sikerrel.
Reggelire Croissant is sütöttem már de csak dagasztásra - kelesztésre kellett használnom a kenyérsütögépet. Ha érdekel szívesen megosztanám veled a receptet mely bevált.
eszti |
Jó reggelt Kedves Zsuzsa!
Köszönöm, a gyors és tartalmas válaszod.
A sütformám ajándékba kaptam a Dr.Oetker máka nevet viseli 6 éves garanciával, nagyon szupi darab, és nagyon jó minöség.
én rögtön burítottam a tányérra, talän itt hibáztam és mint kezdö kuglóf sütögeto én nem gondoltam a fellazításra, szerintem ez volt oka, mert csak egyik fele ragadt bele, Legközelebb nem hagyom ki ezt a mozzanatot. na de semmi vész mert mire vendégeknek fogom sütni, mär profi leszek:)
Szép napot kívánok Neked!
Eszti |
Kedves Eszter!
Nagyon köszönöm, hogy vetted a fáradtságot és visszajeleztél, hogy, hogy sikerült az étel elkészítése. A zöldséges pulykaragu jó választás volt, szerintem is egy nagyon finom étel, bár sokan a zeller hallatán már nem is akarják elkészíteni. Jól tetted, hogy tésztával és rizzsel tálaltad, az is nagyon illik mellé. A kuglófról annyit mondanék, hogy függ attól is, hogy milyen a sütőformád. A pléhformát én is vajazom, lisztezem, mert abba jobban beragad, a teflonosat lehet csak vajazni, abból könnyebben kiszedhető, de függ a tésztától is. A másik még, hogy nem szoktam megvárni a teljes hűlést, pár perc után óvatosan, negyed-negyed fordulatokkal forgatva meglazítom oldalról a tésztát, mindig jobban-jobban, és így kiborítható. Azért beírom a recepthez a lisztet is, hátha másnak is beleragad. A piskótás krémessel biztos sikert aratsz, nálunk hamar "eltüntették", és még reklamáltak is,,,már elfogyott?
Üdvözlettel: Receptvilág / Zsuzsa
|
Szia Zsuzsa!
Jelentkezem újra, ahogy ígértem. elkészült a zöldséges pulykaragu a recepted alapján, nagyon zamatos, finom lett. Kicsit megíjedtem, amikor a bort is hozzáadtam, mert eltünt a finom zöldséges íze, és illata, de annál finomabb lett a végeredmény. Nagyon köszi a receptet és a részletes leírást. én tésztát és rizst készítettem köretnek, melyet kis kupola alakban tälaltam.
Desszertnek a csokis kuglófot választottam, ami szintén nagyon finom, bär az egyik fele beleragadt a formába, pedig alaposan kivajaztam mindenhol. talän legközelebb ki is lisztezem a formát, és akkor rendben lesz.
Nagyon köszönöm a recepteket, szemezgetek minden nap, a piskótás krémest néztem ki a hétvégére, illetve a narancsos-diós kuflógot szeretném még a hétközben kipróbálni.
Szép napot kívánok Neked.
újra gratulálok az oldaladhoz:)
Eszti |
[647-628] [627-608] [607-588] [587-568] [567-548] [547-528] [527-508] [507-488] [487-468] [467-448] [447-428] [427-408] [407-388] [387-368] [367-348] [347-328] [327-308] [307-288] [287-268] [267-248] [247-228] [227-208] [207-188] [187-168] [167-148] [147-128] [127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]
|