RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Fórum cukorbetegeknek
[86-67] [66-47] [46-27] [26-7] [6-1]

2011.10.27. 20:56 Idézet

Mákos őzgerinc

Hozzávalók:

6 tojásfehérje
20 dkg mák
5 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
ízlés szerint édesítő

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, belevegyítjük a darált mákot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Ízlés szerint édesítjük. Kivajazott, lisztezett őzgerincbe öntjük a masszát és közepes tűznél megsütjük.

Energiaérték:    5575 KJ (1331 kcal)
Fehérjeérték:    65,7 g
Zsírérték:       77,5 g
Szénhidrátérték: 84,2 g


2011.10.26. 20:03 Idézet

 

Diós-mákos bejgli /Canderel recept/
 
Hozzávalók 2-2 diós és mákos rúdhoz (25-25 szelethez):

Az élesztős omlós tésztához: 1,5 dl zsírszegény tejföl, 2 dkg élesztő, 1 tojás, 50 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 15 ek. CANDEREL édesítőpor


A diótöltelékhez: 5 dkg mazsola, 3 cl rum, 1/2 dl zsírszegény tej, 3 tk. vaníliaaroma, 15 dkg darált dió, 1 ek. zsemlemorzsa, 20 ek. CANDEREL édesítőpor
A máktöltelékhez: 5 dkg mazsola, 3 cl rum, 15 dkg darált mák, 2 citrom leve és reszelt héja, 3 tk. vaníliaaroma, 20 ek. CANDEREL édesítőpor
A tetejére: 1 tojás a kenéshez, CANDEREL édesítőpor a szóráshoz

Mazsola helyett a cukorbetegek használjanak Candereles vízben megfőzött, kockázott narancshéjat, amelyből különösen finom töltelék lesz, ha vanília helyett őrölt fahéjjal ízesítjük.

Elkészítés: A tésztát lehetőleg előző este készítjük el: meglangyosítjuk a tejfölt, beletördeljük az élesztőt, és elkeverjük a tojással. Elmorzsoljuk a lisztben a margarint, tetejét megszórjuk a CANDEREL édesítőporral és egy csipet sóval, hozzáadjuk az élesztős tejfölt, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. 4 cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, másnapig a hűtőszekrényben pihentetjük. A kéféle tölteléknél feltüntetett, összesen 10 dkg mazsolát forró vízben megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, meglocsoljuk 6 cl rummal, lefedjük, fél órát érleljük benne, majd lecsepegtetjük. A diótöltelékhez a tejet felforraljuk a vaníliaaromával. Lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a diót és a zsemlemorzsát, végül a mazsola felét, és hagyjuk langyosra hűlni. Amikor langyos belekeverjük a CANDEREL édesítőport. A máktöltelékhez 1 dl vizet felforralunk, beleszórjuk a mákot, majd lehúzzuk a tűzről, elkeverjük a citromlével és reszelt héjával, a vaníliaaromával, a maradék mazsolával, és hagyjuk langyosra hűlni. Amikor langyos belekeverjük a CANDEREL édesítőport. A cipókat (egymást követően) lisztezett munkalapon 5 mm vastag téglalapokra nyújtjuk. Az első lap tetejét vékonyan megkenjük tojásfehérjével, hosszabb oldalain szabadon hagyunk 2-3 cm-t, elsimítjuk rajta a diótöltelék felét. A két rövidebb oldalon 2-3 cm szélesen visszahajtjuk a töltelékre a tésztát, majd a hosszabbik oldalán kezdve lazán feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Kinyújtjuk és megtöltjük a másik 3 cipót is (egyet a maradék dió-, kettőt a máktöltelékkel), és azokat is tepsire fektetjük. Tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd langyos helyen addig pihentetjük (fél óra), amíg a tojássárgája megszikkad. Finoman-könnyedén átkenjük a tojásfehérjével, és további fél órát kelesztjük-szikkasztjuk (a kétszeri kenéstől lesz márványosan repedezett a teteje). A sütőt előmelegítjük 180 ˙C-ra (gázsütő 2. fokozat). A tekercsek tetejét sűrűn megszurkáljuk villával vagy hurkapálcikával, hogy a sülés közben keletkező gőz szét ne repessze a tekercseket, majd középső bordamagasságra állított rácson 30-40 percig, aranybarnára sütjük. A sütő ajtaját 15-20 percig nem tanácsos kinyitni! A tepsiben hagyjuk kihűlni. Tálaláskor kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, tányérral fektetjük, és alaposan megszórjuk CANDEREL édesítőporral. Alufóliába csomagolva 1 hétig biztosan friss marad!

Munka: kb. 1 óra 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 szelet diós: 136 kcal
1 szelet mákos: 125 kcal

Tipp: Kalóriát spórolhat, ha kihagyja a mazsolát, és rum helyett rumaromát kever a töltelékekbe!

1 szelet szénhidráttartalma (diós) 19g
1 szelet szénhidráttartalma (mákos) 22g
1 szelet szénhidráttartalma (mazsola nélküli diós) 17,7g
1 szelet szénhidráttartalma (mazsola nélküli mákos) 20,7g

 


2011.10.26. 20:01 Idézet

 

Vidám linzer /Canderel recept/
 
Hozzávalók kb. 70 darabhoz:

50 dkg liszt, 1 tk. sütőpor, 25 dkg vaj, 10 ek. CANDEREL édesítőpor, 2 citrom reszelt héja, 2 ek. vaníliaaroma, 2 tojássárgája, 1 tojás, 10 dkg diabetikus lekvár vagy 1 csomag (90 g) Noisetti csokoládékrém (vagy vegyesen mindkettő) az összeragasztáshoz

A tésztához a lisztet és a sütőport összemorzsoljuk a vajjal, a CANDEREL édesítőporral, a citrom héjával, a vaníliaaromával, egy csipet sóval, a tojássrágájával és a tojással. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 2 órára betesszük a hűtőbe. A tésztát lisztezett deszkán kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk, és kedvünk szerinti apróbb formákkal kiszúrjuk. Az ünnephez igazítva karácsonykor fenyőfát, csillagot, angyalkát, húsvétkor nyuszit, csibét készítünk. Egyéb alkalmakkor virágot, szívet, köröket szaggatunk. Egy dologra törekedjünk, minden darabnak legyen párja, amivel később összeragaszthatjuk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rárakjuk a formákat, és a sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük. Tálra szedjük, kihűtjük. A lekvárt felforrósítjuk, és két-két formát összeragasztunk vele. A csokoládékrémből mogyorónyit nyomunk a forma közepére, és ráillesztjük a párját. Kissé összenyomjuk, és tányérra tesszük. Megszórjuk CANDEREL édesítőporral, és zárható dobozban tároljuk.

Munka: kb. 1 óra 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 darab: 60 kcal (lekváros)
63 kcal (csokoládékrémes)

Tipp: A sütemények közepét 1-1 szem meggyel is díszíthetjük!

1 db szénhidráttartalma 5,5g


2011.10.26. 09:26 Idézet
Alvin

Linzer
 
35 dkg lisztet 25 dkg margarinnal 15 dkg Glukononnal 1 tojással összegyúrjuk. Hűtőbe pihentetés után kinyújtjuk -kiszaggatjuk -sütjük.

Nyam


2011.10.26. 09:17 Idézet
Alvin

Almás piskóta

Három tojás sárgáját kikeverünk 5 dkg Glukononnal, hozzáadunk 10 dkg lisztet, 3 evőkanál vizet, 10 dkg almát meghámozva lereszelve. Legvégül a keményre felvert tojásfehérjét. Sütőpapiros tepsibe előmelegített forró sütőben gyorsan sütjük.

Dupla mennyiséget süssetek el fog fogyni


2011.10.25. 19:47 Idézet

Az utóbbi időben többen jeleztétek, hogy jó lenne, ha cukorbetegnek is lenne recept. Ezt a fórumot azért hozom létre, hogy cserélhessetek receptet, vagy megbeszélhessetek egyéb problémát a témával kapcsolatban. Szeretettel várok minden érdeklődőt!


[86-67] [66-47] [46-27] [26-7] [6-1]

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?