Halsaláta
Hozzávalók:
60 dkg heck
50 dkg burgonya
1 kis vöröshagyma
2 alma
1 sárgarépa
1 tojás sárgája
1,5 dl tejföl
1/2 dl olaj
1-1 kiskanál porcukor, mustár, só, fehér bors, tárkonypor, babérlevél, citromlé
A megmosott halat sós babérleveles vízben puhára főzzük, a húsát vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát egészben, a burgonyát héjában megfőzzük, majd apróra felvágjuk. Az almát ugyancsak apróra kockázzuk, és a hagymát is, majd kicsit megsózva az egészet összekeverjük. A tojássárgáját az olajjal cseppenként kikeverjük, sóval, borssal, tárkonnyal, mustárral, citromlével ízesítjük. Végül a tejfölt is hozzáadjuk. A salátára öntjük, összekeverjük. Tálalásig hűtőben tartj

Katt a képre, csemegézz a képtáramban is kedvedre!
|