RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Oszd meg ismerőseiddel is!
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
Kreatív sarok
Friss bejegyzések
2014.03.25. 18:42
2014.01.03. 19:03
2013.12.26. 18:09
2013.03.24. 20:19
2013.03.10. 19:31
 
Már facebook-on is!
 
Google PageRank
 
Linkajánló
 
 
 
 
Zebra keksz

 

Zebra keksz


Hozzávalók:

1 cs. Albert keksz
1 cs. csokoládés pudingpor
2,5 dl tej
1 dl kávé
2 ev
ő
k. kakaópor
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
4-5 ev
ő
k. kókuszreszelék

A pudingport a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük úgy, hogy 2,5 dl tejet, 1 dl kávét és 2 ev
ők. kakaót adunk hozzá. Lehűtjük. Közben a vajat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt masszát hozzáadva, krémesre keverjük. Minden keksznek megkenjük az egyik felét és szépen egymás után tapasztjuk őket. Kígyóformát kapunk, amit még kívülről bevonunk a maradék krémmel és kókuszreszelékben megforgatjuk. Fóliával letakarva 1 napra a hűtő
be tesszük. Szeletelése ferdén történik.

 

 

Katt a képre, csemegézz a képtáramban is kedvedre!

 

11 hozzászólás
Idézet
2014.05.03. 16:22
Andi

Sziasztok!Nagyon fini,próbáljátok ki,érdemes.Üdv

Idézet
2010.07.01. 15:21
Mónci

Sziasztok!

Én tescos banánpudinggal csináltam meg, kihagytam a kávét és a kakaóport. Így is nagyon fincsi lett.

Idézet
2010.03.10. 20:08
Receptvilág

Köszönöm a visszajelzésedet a sütiről örülök, hogy ízlett. Évek óta Holland kakaóport használok, így ez is azzal készült, de én csapottan mértem, lehet azért világosabb. Jól tetted a főzős pudingot, mert azzal kell készíteni, lehet be is írom még utólag a receptbe, hogy egyértelmű legyen másnak is. Variálni a csíkokkal így is lehet, hogy kevesebb krémet kentél közé.

Üdvözlettel: Zsuzsa

Idézet
2010.03.10. 16:27
lpklau

 Nagyon fincsi ez a süti, én hétvégén készítettem el a kis családomnak, és nagyon ízlett mindenkinek.:) Én csak azt nem értem, hogy lett a képen lévő sütinek ilyen világos színű a krémje. Én főzős pudingból csináltam, és cukornélküli cicás kakóval, nagyon szép sötét színű krémet kaptam. Az enyém még annyiban lett más, hogy fele ennyi krémet raktam a kekszek közé, és így több csíkja lett.

Nagyon finom süti! Érdemes kipróbálni!

Idézet
2009.05.01. 13:41
Profilképek

ik

Idézet
2009.05.01. 13:39
aniko

finomeasűtiénekemisfinom

Idézet
2009.01.31. 18:30
Receptvilág

Andi! Nem áll vízszintesen, csak elfordult a rúd, és így olyan hatása lehet a fényképen.  Ugyanúgy képzeld el, mint a méterest, egymás után tapasztod a kekszeket, majd ferdén szeleteled. Egy jó tanács még, a kókuszreszelékben úgy tudod könnyen megforgatni a rudat, ha egy fóliára szórod a kókuszt, majd úgy görgeted rajta a rudat, hogy elölről felemelve a fóliát, majd hátulról felemelve visszagörgeted és még egyszer addig, amíg bevonja szépen, és sima is lesz a felülete a "kígyódnak”.

Idézet
2009.01.31. 12:28
Szabóné Andi

Nagyon guszta a Zebra keksz, szeretném is elkészíteni, de nem értem, ha "egymás után tapasztom" a megkent kekszeket, hogy, lesz benne vízszintesen a keksz, ha felszeletelem? Mivel függőlegesen tapasztom és függőlegesen szeletelem!?

Idézet
2009.01.21. 15:12
Receptvilág

Enikő nem baj szerintem ha csalsz a piskótával, bár rábeszélnélek, hogy próbáld ki a házi piskótát. Nem bánnád meg biztos vagyok benne. Egészen más az otthon sütött, és hidd el nem nagy dolog megsütni! Egyszer próbáld ki, többet nem akarsz majd venni! Ha kéred, leírom a készítését!

Idézet
2009.01.20. 17:04
enikő

fantasztikus receptek egy párat már ismertem de találtam újakat is most épp a túrórudisat és zebrakekszet csináltam meg:)

bekell valljam én nem csinálok sose piskotát én mindig készen veszem igy én picit csalok a sütikkel:)))

de azért igy is fantasztikusak:)))

Idézet
2008.12.25. 14:16
Marika

Nagyon finomak a sütik,amit most  karácsonyra megsütöttem.Köszönöm ezt a lehetőséget,hogy innen készíthettem el!Boldog Karácsonyt mindenkinek! 

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek * Receptért katt a képre!
 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!