| 
Kolbászhússal töltött kifli
 Hozzávalók: 15 dkg liszt10 dkg túró
 10 dkg vaj
 2 tojás
 1 nagy darab burgonya
 csipet só
 40 dkg sütni való kolbász
 köménymag
 A lisztből, a túróból, a vajból és egy nagy darab héjában megfőzött, áttört burgonyából, 1 tojás hozzáadásával, sóval ízesítve kemény tésztát gyúrunk. Fél óra pihentetés után 3 mm vastag tésztát nyújtunk, majd 12 cm-es csíkokat egyenlő oldalú háromszögekre vágjuk. A sütnivaló kolbászt héjából kinyomjuk a tölteléket, és a háromszögek közepébe 1-1 teáskanálnyit teszünk, majd kiflivé formázzuk.  Vajjal kikent tepsibe tesszük, megkenjük tojással, megszórjuk köménymaggal, és előmelegített sütőben 170 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.   
   
   
    Katt a képre, csemegézz a képtáramban is a többi kép között!   |