Rántott húsos palacsinta
Hozzávalók:
30 dkg sertés, vagy pulykahúsból készült pörkölt tejföl 12-15 sós palacsinta panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
A kihűlt pörköltet húsdarálón ledarálom, saját levével, és 1-2 kanál tejföllel, pirosarannyal, kis sóval, borssal utána ízesítek. A palacsintákat egyesével megkenem a húsos masszával, majd úgy tekerem fel, hogy jobbról, balról először behajtom a széleket, majd előről feltekerem. Liszt, tojás, zsemlemorzsába forgatom (bepanírozom), végül bő olajba kisütöm. Tartár mártással, vagy majonézes salátával tálalom.
Ötleteim: Amikor ezt az ételt készítem, mindig dupla mennyiséget csinálok, mert a bepanírozott palacsinták felét lefagyasztom. Kiváló vacsora ételnek is, így bármikor elővehető a mélyhűtőből, csak ki kell sütni.
A fagyasztásról hasznos tanácsot találsz itt >>>
A palacsintákat egyesével megkenjük a húsos masszával,
![](//receptvilag.gportal.hu/portal/receptvilag/image/gallery/1329635105_09.jpg)
Feltekerjük,
![](//receptvilag.gportal.hu/portal/receptvilag/image/gallery/1329635103_32.jpg)
majd (liszt, tojás, zsemlemorzsa) bepanírozzuk.
![](//receptvilag.gportal.hu/portal/receptvilag/image/gallery/1329635107_09.jpg)
Forró olajban kisütjük, tálaljuk.
![](//receptvilag.gportal.hu/portal/receptvilag/image/gallery/1329635100_67.jpg)
A honlapon található másik receptem: Hortobágyi húsos palacsinta
|