RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Meggyszörp

 

Meggyszörp

Hozzávalók:

3 kg meggy
3 kg cukor
15 g citromsav
1 l víz

Az érett meggyet megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és a gyümölcshúst összezúzzuk. Hozzáöntjük a vizet és kevés vízben feloldott citromsavat is hozzáöntjük, és jól összekeverjük. Egy nagyobb edényben szobahömérsékleten két napig állni hagyjuk. Két nap múlva a levet leszűrjük, a zúzalékot jól kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és állandó kevergetés mellett 10 percig főzzük. Még forrón üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk a száját, és száraz dunsztba hagyjuk kihűlésig.

 

 

 

 

 

 

16 hozzászólás
Idézet
2017.06.28. 17:23
Gyuri

Mindenkinek szép napot:

Írok ide hátha valakinek segít.

Az idei a negyedik év amikor ezen recept alapján készítek szörpöt a csaladdal s a családnak.

Még egy éven sem fort meg olyannyira hogy a tavaji utolsó uveg most fogyott el 3 hete.

Én így csinálom:

3 kg magozott meggy megturmixol majd hozzáad 1L víz s a 15g citromsav.Majd textil-pelenkábol készült zsákba önt s 1 napra csepegni hagyom felfüggesztve.Másnap lé megszűr s bele a 3kg cukor,miközben forralom.Forralás közben az üvegeket melegítem a gázon tepsiben levő vízben.Ha a lé felforr a meleg  üvegekbe merem s celofán és gumigyűrű következik.Amikor kész irány a paplanok és párnák közé.Két nap elteltével (körülbelül mert nincs kőbe vésve)kihordom a kamrába és késsz.

Ennyi

43 éves férfi vagyok s így megy minden éven JA és nincs tartósító

És szuper íz és szín-

Mindenki imádja

 

remélem tudtam kedvet csinálni hozzá

Szép napot

Idézet
2016.06.17. 11:28
Erika

Nekem is megforrott, nem tudom mit csináljak vele? tartósítószer nélkül sajna ez nem működik, pedig jó lenne tényleg kihagyni belőle!

Idézet
2015.06.23. 19:57
gyula
Tavaj nekem ismegindult de én megcsinàltam ugy .egy kicsit cefreîzű volt de elfegyott. most nem vàrok vele két napot még aznap kitőzöm.
Idézet
2015.06.16. 09:08
Reni

Nekem is felforrt sajnos másfél nap után.  Szerintem a 2 nap túl sok neki állni forralás nélkül.

Idézet
2014.07.16. 21:54
nelly

Szia, az a kérdésem, hogy amíg áll a zúzott meggy, nem forr fel?? Nem tudtam hozzáadni a citromsavat tegnap, csak ma reggel, de ahogy hozzáöntöttem, kicsit úgy hallottam, mintha már most forrna... Köszi a választ! Nelly

 

 

Idézet
2014.05.28. 15:14
Horváth Ferenc

Kedves Receptvilág!

 

A dzsem alapanyag után megmaradt meggyléből is lehet készíteni szörpöt?-hogyan?

Köszi:franci

Idézet
2012.06.20. 22:28
sugi

Most van a meggy szezon.

Meggy szörpöt én így készitem, kábé 3 kiló meggyet össze zúzok, (maggal eggyütt) rá három kiló kristálycukor, 20 szem citrompótló, de lehet akár többis, (ha cigány meggy akkor)  meg egy csapott kávéskanál szalicill.

Kavargatom vagy kétnapig, egy liter felfort, (lehet bővebben is) lehütöt víz hozzá.

Majd konyharuhán, vagy függönyön keresztül elkezdem szűrni, csöpögtetni, olyan tiszta folyékony lesz mint a bolti. (egy napig is elcsöpörészik)

Amikor meg van, bele öntöm üvegekbe, (neckafésba)  lezárom és szépen el van, egy évig is ellenne ha el nem fogyna közben, semmi baja nem lesz, nem főzöm.

 

Idézet
2011.07.24. 19:04
Receptvilág / Zsuzsa

Nem tudom mit rontottál el, de ha tisztán dolgoztál a meggyel, és tiszta üvegekbe raktad el, kellő ideig főzted a cukorral és dunsztoltad, akkor nem szabad felforrnia! Nekem még tavalyi is van a spájzba. Sajnálom, hogy nem sikerült!

Idézet
2011.07.24. 16:15
kika

Az én meggyszörpöm 1 nap állás után felforrt és kiöntöttem. Mit rontottam el?

Idézet
2011.06.24. 21:21
Receptvilág / Zsuzsa

Kedves Te! Akkor ajánlom a boltit, azt felturbózzák annyi aromával és adalékanyaggal,  hogy azt hiszed meggyet iszol. Sajna az is édes, de hát mit várunk a szörptől? Nem azt, hogy hígítva is elég édes legyen? Üdv, Én

Idézet
2011.06.24. 13:54
Én

megcsináltam, de nekem legalább annyira édes, mint amennyire nincs meggy íze :(

Idézet
2010.07.08. 19:59
Gabi

 a meggy fagyi még finom!!

akinek kell a receept vegyen fel msn-re:

c.ronigabi@citromail.hu


 

Idézet
2009.06.24. 21:08
Receptvilág

Meggyíz

A leszárazott, kimagvalt meggyet húsdarálón ledarálod, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzöd. 45-50 dkg cukrot adsz minden kiló gyümölcshöz, amivel még tovább főzöd. Ez kb. 20 perc. Folyamtosan kell kevergetni, ne hogy oda kapjon, és nem túl erős tüzön kell főzni. Ha kellő sűrűre főzted, akkor üvegekbe töltöd, de nem kötöd le, csak egy tiszta konyharuhát terítesz rá, másnapra szépen megbőrösödik a teteje, és akkor lekötheted. Ha nem túl sűrűre főzted, akkor a tetejére késhegynyi Na benzoátot tegyél, és kösd le, majd rögtön száraz gőzbe tedd.

Idézet
2009.06.24. 21:03
Receptvilág

Erzsi én nem szoktam megmenteni a zúzalékot, a citromsav miatt. Annyi meggyem van minden évben, nem kell sporolnom vele. Viszont ha 22 kg magozott meggyed van, talán nem érdemes mindet szörpnek megfőzni. Találsz a honlapon még rumos meggyet, pince meggyet, és sima meggy befőttet. Írok egy meggyíz receptet ide Neked, mert látom ez még nincs is fennt a honlapon, hátha ez is megtetszik.

Idézet
2009.06.24. 19:06
Erzsi

Jól hangzik, ez a rostos meggyszörp, de mi lesz a szűrőn fennmaradt meggyzuzalékkal. 22 kg  kimagozott gyümölcsöm van.

Idézet
2009.06.02. 20:41
Vali

Ez a recept nagyon jól hangzik. Idén csak szörpöt szeretnék csinálni a meggyből.

Mindenképpen kipróbálom.

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!