RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Oszd meg ismerőseiddel is!
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
Kreatív sarok
Friss bejegyzések
2014.03.25. 18:42
2014.01.03. 19:03
2013.12.26. 18:09
2013.03.24. 20:19
2013.03.10. 19:31
 
Már facebook-on is!
 
 
Google PageRank
 
Linkajánló
 
 
 
 
Meggyszörp

 

Meggyszörp

Hozzávalók:

3 kg meggy
3 kg cukor
15 g citromsav
1 l víz

Az érett meggyet megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és a gyümölcshúst összezúzzuk. Hozzáöntjük a vizet és kevés vízben feloldott citromsavat is hozzáöntjük, és jól összekeverjük. Egy nagyobb edényben szobahömérsékleten két napig állni hagyjuk. Két nap múlva a levet leszűrjük, a zúzalékot jól kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és állandó kevergetés mellett 10 percig főzzük. Még forrón üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk a száját, és száraz dunsztba hagyjuk kihűlésig.

 

 

 

 

 

 

12 hozzászólás
Idézet
2014.07.16. 21:54
nelly

Szia, az a kérdésem, hogy amíg áll a zúzott meggy, nem forr fel?? Nem tudtam hozzáadni a citromsavat tegnap, csak ma reggel, de ahogy hozzáöntöttem, kicsit úgy hallottam, mintha már most forrna... Köszi a választ! Nelly

 

 

Idézet
2014.05.28. 15:14
Horváth Ferenc

Kedves Receptvilág!

 

A dzsem alapanyag után megmaradt meggyléből is lehet készíteni szörpöt?-hogyan?

Köszi:franci

Idézet
2012.06.20. 22:28
sugi

Most van a meggy szezon.

Meggy szörpöt én így készitem, kábé 3 kiló meggyet össze zúzok, (maggal eggyütt) rá három kiló kristálycukor, 20 szem citrompótló, de lehet akár többis, (ha cigány meggy akkor)  meg egy csapott kávéskanál szalicill.

Kavargatom vagy kétnapig, egy liter felfort, (lehet bővebben is) lehütöt víz hozzá.

Majd konyharuhán, vagy függönyön keresztül elkezdem szűrni, csöpögtetni, olyan tiszta folyékony lesz mint a bolti. (egy napig is elcsöpörészik)

Amikor meg van, bele öntöm üvegekbe, (neckafésba)  lezárom és szépen el van, egy évig is ellenne ha el nem fogyna közben, semmi baja nem lesz, nem főzöm.

 

Idézet
2011.07.24. 19:04
Receptvilág / Zsuzsa

Nem tudom mit rontottál el, de ha tisztán dolgoztál a meggyel, és tiszta üvegekbe raktad el, kellő ideig főzted a cukorral és dunsztoltad, akkor nem szabad felforrnia! Nekem még tavalyi is van a spájzba. Sajnálom, hogy nem sikerült!

Idézet
2011.07.24. 16:15
kika

Az én meggyszörpöm 1 nap állás után felforrt és kiöntöttem. Mit rontottam el?

Idézet
2011.06.24. 21:21
Receptvilág / Zsuzsa

Kedves Te! Akkor ajánlom a boltit, azt felturbózzák annyi aromával és adalékanyaggal,  hogy azt hiszed meggyet iszol. Sajna az is édes, de hát mit várunk a szörptől? Nem azt, hogy hígítva is elég édes legyen? Üdv, Én

Idézet
2011.06.24. 13:54
Én

megcsináltam, de nekem legalább annyira édes, mint amennyire nincs meggy íze :(

Idézet
2010.07.08. 19:59
Gabi

 a meggy fagyi még finom!!

akinek kell a receept vegyen fel msn-re:

c.ronigabi@citromail.hu


 

Idézet
2009.06.24. 21:08
Receptvilág

Meggyíz

A leszárazott, kimagvalt meggyet húsdarálón ledarálod, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzöd. 45-50 dkg cukrot adsz minden kiló gyümölcshöz, amivel még tovább főzöd. Ez kb. 20 perc. Folyamtosan kell kevergetni, ne hogy oda kapjon, és nem túl erős tüzön kell főzni. Ha kellő sűrűre főzted, akkor üvegekbe töltöd, de nem kötöd le, csak egy tiszta konyharuhát terítesz rá, másnapra szépen megbőrösödik a teteje, és akkor lekötheted. Ha nem túl sűrűre főzted, akkor a tetejére késhegynyi Na benzoátot tegyél, és kösd le, majd rögtön száraz gőzbe tedd.

Idézet
2009.06.24. 21:03
Receptvilág

Erzsi én nem szoktam megmenteni a zúzalékot, a citromsav miatt. Annyi meggyem van minden évben, nem kell sporolnom vele. Viszont ha 22 kg magozott meggyed van, talán nem érdemes mindet szörpnek megfőzni. Találsz a honlapon még rumos meggyet, pince meggyet, és sima meggy befőttet. Írok egy meggyíz receptet ide Neked, mert látom ez még nincs is fennt a honlapon, hátha ez is megtetszik.

Idézet
2009.06.24. 19:06
Erzsi

Jól hangzik, ez a rostos meggyszörp, de mi lesz a szűrőn fennmaradt meggyzuzalékkal. 22 kg  kimagozott gyümölcsöm van.

Idézet
2009.06.02. 20:41
Vali

Ez a recept nagyon jól hangzik. Idén csak szörpöt szeretnék csinálni a meggyből.

Mindenképpen kipróbálom.

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek * Receptért katt a képre!
 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!