| 
  Bolognai spagetti  Hozzávalók: 40 dkg sovány marhahús40 dkg száraztészta
 15 dkg paradicsompüré
 4 evőkanál olaj
 2 fej vöröshagyma
 2 gerezd fokhagyma
 10 dkg sajt
 1 evőkanál cukor
 bazsalikom
 oregánó
 őrölt bors
 só
 
 Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon megfonnyasztjuk,
 majd hozzá adjuk a ledarált húst és néhány percig együtt pirítjuk.
 A húshoz keverjük a paradicsompürét, fűszerezzük a zúzott
 fokhagymával, borssal, bazsalikommal, oregánóval, sóval, majd
 többször kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A tésztát kifőzzük.
 Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk a húst és megszórjuk reszelt sajttal.
   
    Katt a képre, nézz be a képtáramba is!   | 
egyik kedvencem