RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Fagyi szelet

 

Fagyi szelet (saját recept szerint)

 

Hozzávalók:

 

Tészta:

 

6 tojás

15 dkg porcukor

5 dkg liszt

2 dkg kakaópor

 

Krém:

 

25 dkg margarin

6 evők. porcukor

1 cs. vaníliás cukor

3 tojás

1 cs. hidegen kikeverhető vaníliás puding

2,5 dl tej

 

Hab:

 

9 evők. porcukor

 

 

A 6 tojás sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, és a 6 tojás keményre vert habját. Zsírozott, lisztezett tepsibe terítjük és megsütjük. Ha kihűlt, a következő krémmel kenjük meg. A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, és a 3 tojás sárgájával habosra keverjük, majd félretesszük. A pudingport az előírásnak megfelelően, de csak 2,5 dl tejjel kikeverjük, majd az előzőleg elkészített vajas krémmel összedolgozzuk. Az így kapott krémet kenjük a tésztára, és erre jön még a 3 tojás fehérjéből és 9 kanál cukorból gőz fölött keményre vert hab (ha kicsik a tojások, akkor egy-két tojásfehérjével lehet még növelni).

 

 

Katt a képre, nézz be a képtáramba is!

 

12 hozzászólás
Idézet
2011.11.01. 14:55
Receptvilág / Zsuzsa

Kedves Zoltán! A tepsi méretem 21x32, szinte ugyan az, mint a tied! A tészta biztos, hogy a megadott hozzávalókkal készült? 6 tojás, 15 dkg porcukor, 5 dkg liszt,,,,,  A tetejére 3 tojásfehérjéből annyi habot verek, hogy szinte tele lesz a keverőtálam, így csak arra tudok tippelni, hogy nagyon kicsi tojásokat használtál hozzá. Viszont azt nem értem, ha láttad, hogy kevés, miért nem tettél még hozzá tojásfehérjét? Nekem ez a recept a megadott mennyiséggel tökéletes, ezért annyival egészítem ki, ha kicsik a tojások, akkor lehet még egy-két tojásfehérjével növelni a mennyiséget.

Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet.

Üdvözlettel: Zsuzsa

Idézet
2011.10.31. 21:19
Gál Zoltán

szia, nekem több problémám is volt, bár elötte nem olvastam a kommenteket, mi a tepsi méret? nekem a 25*33 kb. tepsiben a tészta lett olyan magas, amilyenek a krémnek kellett volna lennie, a habról meg ne is beszéljek egy ekorra méretű tepsiben? be sem teríti, három tojásfehérjéből a hab!(:, az tény és való hogy keményebb úgy lesz ahogy leírtad, de a térfogata attól nem fog változni! szted mi a megoldás? köszi

Idézet
2010.06.18. 21:56
Receptvilág

A tejszínnel még nem csináltam, de el tudom képzelni, hogy finom azzal is!

Idézet
2010.06.18. 19:32
Kata

Nekem a múltkor nem volt időm gőz fölött felverni a tojásfehérjét, így úgy oldottam meg, hogy Hulala tejszínhabot vertem fel, és azt kentem a tetejére. Úgy is isteni finom lett!!!

Idézet
2010.01.22. 19:14
Receptvilág

Igen, ha az elején rakod hozzá a cukrot, akkor elfolyósítja, és nem lesz olyan kemény habod. Egyébként mindig így csináld, ha piskótát sütsz, akkor is, hogy előbb felvered keményre, aztán apránként a cukorral még jó keményre. Sikerülni fog!

Idézet
2010.01.22. 00:07
Alexa

Szia Zsusza!

Ok! Köszi a tanácsodat, és legközelebb jóval előtte írok majd:D, ez ilyan gyorsan kellett süti volt, de aznap el is fogyott, úgyh olyan rosszul nem csinálhattam meg, de a hab az kikészített, én nem tudtam rendesen szépen elsímítani, mivel kemény volt és nyúlós v milyen, elég nehéz volt mivel húzta magával az alatta lévő krémet, de valahogy csak sikerült.És köszi a habhoz ahogy leírtad, mivel én nem külön raktam hozzás a porcukrot, hanem egyből a fehérjébe és úgy kevertem ki akkor lehet azé lett olyan amilyen:)

Na mindegy, legközelebb kérdezlek.

Ja és nagyon jó az oldalad.Nagyon fini kaják vannak leírva.

Üdv.

Idézet
2010.01.21. 18:24
Receptvilág

Kedves Alexa! Látom, ez a tojáshab mindenkinél gondot okoz, beírom a receptbe azt a gőz szót most már. De elöljáróban még annyit elmondanék, se profi szakács nem vagyok, de még profi receptíró sem, csak egy háziasszony! Akkor nézzük ezt a habot. Ha nem vered fel gőz fölött, nem tragédia, már csináltam úgy süteményt én is, mikor az idő sürgetett. De, ha felvered, sokkal szebben megáll, kemény lesz, és a krémre kenve másnapra se lesz folyós ott, ahol érintkeznek. Az előtted szólóval ellentétben, nem megfőzni kell a habot, hanem inkább leírom a pontos menetét: Felteszel egy lábosba vizet forrni, a tetejére teszel egy olyan tálat, ami szépen beleilleszkedik, és ebbe a habot. Elkezded géppel verni, és mikor keményedik, akkor apránként (nem egyszerre az egészet beleborítva) hozzáadod a porcukrot, amit előtte át is szitáltál, hogy ne legyenek benne csomók. Aztán olyan keményre vered, hogy a kanál megálljon benne, vagy egy késsel vágni lehessen. Ez az egész művelet olyan 5-6 perc. Aztán elkened a süteményen, először kanállal is lehet, de a tetejéhez már kellene egy széles pengéjű kés, vagy kenőlapát, azzal tudod ilyen szépen elhúzni. Legközelebb inkább kérdezz előtte, szívesen segítek, hiszen nem tudok mindenki fejével gondolkodni, és azért van a hozzászólási lehetőség minden receptnél. További sikeres sütögetés kívánok: Zsuzsa

Idézet
2010.01.21. 16:04
Alexa

Ja még annyi, hogy a tetején a hab nekem ilyen rücskös lett , hogy lehet szép simára megcsinálni ahogy a képen van?

Köszönöm a válaszait!

Idézet
2010.01.21. 15:42
Alexa

Jah még annyit h akkor a sárgáját is ami a kérmben van gőz fölött kellett volna kikevernem?Vagy ahogy le van írvan úgy kell azt csinálni?

Idézet
2010.01.21. 15:33
Alexa

Én kezdő vagyok és szerintem , egy kezdő számára nem egyértelmű, hogy ha valami nincs leírva akkor azt tuti , hogy így kell csinálni, mintha egy profi csinálná, akinek már tapasztalata is van. Én most anélkül kevertem ki a habot , most megpróbálom azt még gőz fölött keverni, vagy csináljak újat?

Idézet
2009.11.01. 18:31
Receptvilág

Sarolta! Ha így került a süti tetejére a tojáshab, akkor mindig gőz fölött verjük fel! Azt hittem ez természetes, de ezekszerint be kellett volna írnom.

Üdv, Zsuzsa

Idézet
2009.11.01. 15:10
Sarolta

Én most készitem a sütit a fagyi szeletet és furcsálom ,hogy nem kel megfözni a tojásfehérjét göz felet.

Várom a választ Sarolta

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

Naruto rajongói oldal! Felkerült John Man Ninja címû könyvének elsõ fejezete. Olvass, Filmezz, Tanulj!! KONOHA.HU    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    Velaris, a második otthonom Fanfictionból új rész került fel    *****    NSYNC - Ha nosztalgiáznál, vagy érdekel,mi történik most a ByeByeBye elõadóival, akkor nézz be - NSYNC    *****    Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza