RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Oszd meg ismerőseiddel is!
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
Kreatív sarok
Friss bejegyzések
2014.03.25. 18:42
2014.01.03. 19:03
2013.12.26. 18:09
2013.03.24. 20:19
2013.03.10. 19:31
 
Már facebook-on is!
 
 
Google PageRank
 
Linkajánló
 
 
 
 
Paprika savanyítása

 

Paprika savanyítás

5 literhez:

Az üvegeket alaposan kimossuk, majd Na-benzoátos vízzel átöblítjük és másnapig száradni hagyjuk. 3 liter vizet 2 evőkanál sóval, babérlevéllel, egészborssal, szegfűborssal, mustármaggal és 5-6 evőkanál cukorral felforraljuk, majd 1/2 liter ecetet hozzáöntünk. Ha kihűlt, 1 kávéskanál borkénport, és Na-benzoátot hozzákeverünk és hidegen a paprikákra öntjük.

 

 

 

 

11 hozzászólás
Idézet
2014.06.20. 09:31
Silbermann

És eddig sem babi, sem papagaj nem kapott választ a kérdésére, hány százalékos ecetet kell használni a lé elkészítésekor?

Idézet
2013.08.12. 22:01
papagaj

olvastam a paprika eltevését ,de hány % ecettel .Köszönöm

Idézet
2010.09.20. 10:38
Andi

 Köszönöm.

Idézet
2010.09.19. 20:04
Receptvilág

Andi, ha jól tudom, hogy a pepperoni a macskapöcsü paprika, akkor nyugodtan elteheted ezzel a recepttel, de ha édesebb lével szeretnéd, akkor a karfiol savanyításnál leírtak szerint tedd el az 1:4 arányossal. Nekem az a kedvencem, és használom uborkához, és paprikához is mindegyikhez kitünő!

Üdvözlettel: Zsuzsa

Idézet
2010.09.19. 18:35
Andi

 Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a recepttel az ún. macskapöcsű paprikát is el lehet tenni? Ha nem, milyen receptet használhatok? 

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv: Andi

Idézet
2009.10.24. 08:51
Ildikó

Köszönöm a segítséget!

Ildikó

Idézet
2009.10.23. 19:49
Receptvilág

Ildikó használhatsz szalicilt hozzá, Anyáink is azzal tették el régen, bár ma már kíméletesebb a Na-benzoát. Inkább a lekvárokhoz használom a szalicilt, mert a tetejét le tudom szedni, ahol van a tartósítószer. A savanyításhoz inkább Na-benzoátot használok.

Ügyesen megoldottad az ízesítés kérdését  

Üdvözlettel: Zsuzsa

Idézet
2009.10.23. 10:13
Ildikó

Sziasztok!

Előszőr is: eddig még csak uborkát tettem el, de a levét először megkóstoltam, így tudtam, hogy elég, vagy túl savanyú-e, így ízlés szerint módosítottam az arányokat. Lenne egy kérdésem: Na-benzoat helyett használhatok-e a paprikához szalicilt?

Előre is köszi Nektek

Idézet
2009.09.06. 20:35
szamika

 Kedves Babi!

Én már több alkalommal készítettem el erről a honlapról különböző recepteket. Ha valamiben bizonytalan voltam, akkor kérdeztem a honlap tulajdonosától, aki készséggel segített, bár talán, ha jól emlékszem egyetlen egyszer kérdeztem a hortobágyi húsos palacsinta receptjét, ami fent is van neki a honlapon, csak én voltam figyelmetlen és nem találtam meg. Viszont a honlap tulajdonosa segített megtalálni. Van egy nagyon jó tanácsom a számodra és ezzel nem szeretnélek megsérteni, mivel nem tudtad és nem kérdezted meg, hogy hány %-os ecettel kell elrakni a paprikát, ha véletlenül még sem sikerülne, akkor inkább vásároljál a boltban, tudod, konyhakészet! Különben is írtad, hogy mások azt tanácsolták neked, hogy mindig 20%-os ecet kell az eltevéshez, akkor talán tőlük kell tanácsot kérned továbbra is, hogy vajon jó lesz-e vagy sem! Nem értem miért a honlap tulajdonosának teszel ezért szemrehányást. Tehát egyszerű a dolog, ha túl savanyú lesz kínáld meg vele azokat, akik a tanácsot adták neked, ha pedig olyan lesz ami a te szád ízének felel majd meg, akkor csak örülhetsz!

További sikeres próbálkozást kívánok neked a konyhaművészet terén! 

Idézet
2009.09.06. 07:01
receptvilág

Kedves Babi! Először is elmondanám Neked, hogy ezt az oldalt pusztán hobbiként művelem, nem kapok érte jutalmat, se pénzt, néha jó szót sem, csak kritizálást. Az ilyen mondat, hogy "aki receptet tesz közzé, nem ártana ha ilyesmire odafigyelne",,,,kissé feldühített, mert még véletlenül se Te vagy a hibás, aki nem kérdezel, hanem Én, mert nem gondolkodtam a Te fejeddel. Köszönöm!

Idézet
2009.09.06. 02:41
babi

Ne haragudjon, de nem ártott volna beleírni, hogy az ecet hány %-os legyen. Én, mivel azt mondták,hogy eltevéshez mindíg 20%-os ecetet használunk, azzal tattem el,de most utólag már félek, hogy kár volt. Majd télen kiderül. Minden esetre nagyon fogom sajnálni, ha nagyon savanyú lesz.Szerintem aki receptet tesz közzé, nem ártana ha ilyesmire odafigyelne, mert általában, aki jártas az eltevésben, annak meg van a saját receptje, aki viszont olyan mint én,/kezdő/ az honnan tudhatná.Legalább valaki mondja meg, hogy jó lesz, vagy nem,és ha nem,akkor lehet-e még rajta segíteni.Köszönöm Babi

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek * Receptért katt a képre!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!