Gyümölcstorta 
Hozzávalók: 
Piskóta: 
3 tojás 3 evők. víz 6 evők. cukor 6 evők. liszt 1/2 cs. sütőpor citromhéj 
Krém: 
1 cs. vanílás pudingpor 10 dkg vaj 10 dkg cukor 3 dl tej 
Tetejére: 
bármilyen gyümölcs szeletelve, darabolva, és 1 cs. zselatin 
A piskótához a 3 tojást a 3 kanál vízzel és a 6 kanál cukorral jó habosra keverjük. A lisztben a sütőport elkeverjük, majd a tojásos masszához adjuk kanlanként. Citromhéjjal ízesítjük, majd zsírozott lisztezett kerek tortaformába öntjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, de pár perc múlva csökkentjük a hőt és tűpróbáig így sütjük. A krémhez a pudingport elkeverjük pár kanál tejjel, a többi tejet feltesszük forrni. Hozzáöntve a pudingot, krémesre főzzük, majd azonnal hűtjük. Legjobb, ha a lábost hidegvízbe állítjuk, és folyamatos keverés közben hűtjük. Közben a vajat a cukorral habosra keverjük, majd a hideg pudingot kanalanként hozzáadva,  krémesre keverjük. A kihűlt piskótára kenjük a krémet, erre szépen kirakjuk gyümölcsökkel, majd a zselatint előírásnak megfelelően elkészítjük, és ráöntjük a gyümölcsre.  
  
A piskótát hagyjuk a tortaformába kihűlni. 
  
  
Rákenjük a krémet. 
  
  
Gyümölccsel kirakjuk. 
  
  
A zselatint is elkészítjük. Miután megkötött, akkor egy vékonypengéjű késsel választjuk el a tortaformától az egészet.  
  
  
  
  
  
  
Készülhet eperrel is. 
  
  
  
 
  
Katt a képre, csemegézz a képtáramban is kedvedre! 
   
	         
		 
	        
	       
 | 
Häläs köszönet ezért a remek receptért!