RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Húsos tekercs

 

Húsos tekercs

Hozzávalók:

Tészta:

7,5 dl liszt
2 dl tejföl
25 dkg margarin
3 dkg élesztő
1 evők. tej

Töltelék:

6 db nagy kelkáposztalevél
50 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
pirospaprika

bors

+ 1 tojás a kenéshez

Először a tölteléket készítjük el, mert hűlnie kell. A kelkáposzta leveleket sós vízben pár percig főzzük, majd leszárítjuk és kivágjuk a vastagabb ereit. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a darált húst. 10 percig keverve pirítjuk, majd sóval, borssal, pirospaprikával ízesítve és egy egész tojással összedolgozzuk. Ezután a tésztát állítjuk össze, közben hűlnek a tölteléknek valók. A lisztbe morzsoljuk a margarint, hozzáöntjük a tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt és egy kanál tejjel összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (én egy kis tésztát elloptam az egészből mielőtt kinyújtottam volna, hogy a tetejére tudjak kis figurákat bökni), lekenjük tojásfehérjével és elhelyezzük rajta a kelkáposztaleveleket. Ezután a kelkáposztaleveleket is lekenjük tojásfehérjével, majd elosztjuk rajta a húst és hengerbe feltekerjük. Tepsibe helyezzük a tekercset, tetejét tojássárgájával lekenjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

 

 A kinyújtott tésztára helyezzük a kelkáposztaleveleket,

 

majd erre kerül a hús. Feltekerjük.

 

Tepsibe helyezzük, tojássárgával lekenjük.

 

Megsütjük.

 

Hidegen, melegen egyaránt tálalható.

 

 

Katt a képre, csemegézz a képtáramban is kedvedre!

 

9 hozzászólás
Idézet
2015.03.26. 17:44
Kinga

Nekem is sajnos szetesett a süteskor. Szerintem tul keves a liszt...nem?

Idézet
2012.09.20. 19:08
Receptvilág / Zsuzsa

Kedves Glória! Látatlanban elég nehéz megmondani, ha túl szorosan tekered fel, akkor is történhet ilyen. Bízok benne, hogy legközelebb jobban sikerül.

Üdvözlettel: Zsuzsa

Idézet
2012.09.20. 14:03
Glória30

Szia!

Nekem a tészta sütésnél szétszakadt,szétesett. Nemtudom miért. Mi lehet az oka?

 

 

 

ÜdvGlória

Idézet
2011.05.13. 20:35
Receptvilág/Zsuzsa

Igen Katalin, melegen és hidegen is fogyasztható.

Idézet
2011.05.13. 09:44
Giballa Katalin

Kedves Zsuzsa, szeretném megkérdezni, hogy ez a húsostekercs hidegen is felszolgálható-e, mindjuk büféasztalon?

Köszönöm

Kati

Idézet
2011.02.11. 19:11
Receptvilág/Zsuzsa

Drága Eszti! Örülök, hogy visszajeleztél, ezekszerint elkészíthető!

Köszönöm!

Idézet
2011.02.10. 20:54
eszti

 Szia Zsuzsi! Végül frissen sütöttem meg, nagyon finom lett, 2 rúddal készítettem de nem bántam meg. Az egyiket virágokkal a mäsikat macikkal díszítettem. Nagyon elégedett vagyok én is a vendégek is, a gyerekek is kedvelték. 

Köszönet a finom receptért, es a képekért melyek sokat segítettek az elkészítésben.

Idézet
2011.02.08. 21:04
Receptvilág/Zsuzsa

Eszti! Frissen az igazi!

Idézet
2011.02.07. 20:53
eszti

 Kedves Zsuzsi, szeretném megkérdezni, hogy ezt a húsos tekercset el lehet elozo napban készíteni, vagy frissen süssem inkäbb. Köszönöm.

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség