Joghurtos őzgerinc  
Hozzávalók: 
800 g gyümölcsös joghurt  1 cs. étkezési zselatin 4 evők. kristálycukor 2 dl főzőtejszín 
A joghurtot, a zselatint, a cukrot egy lábosban elkeverjük, majd feltesszük a tűzre. Lassú tűzön addig melegítjük, amíg elolvadnak az anyagok, de nem forraljuk! Levesszük a tűzről és belekeverjük a főzőtejszínt. Egy őzgerincformát folpackal kibélelünk, és beleöntjük a masszát. Legalább fél napra hűtőbe rakjuk. Tálaláskor egy tálcát ráfektetünk az őzgerinc tetejére, majd egy mozdulattal átfordítjuk. A folpackot lehúzzuk róla. Amilyen ízű joghurttal készítjük, annak megfelelő gyümölcsökkel díszítjük: meggyest-meggyszemekkel, vagy cseresznyével, barackost-barackkal, ananászost-ananász darabokkal, stb. Ebből a mennyiségből egy őzgerincre való lesz. 
  
  
  
  
Katt a képre, csemegézz a képtáramban is kedvedre! 
   
 | 
Nagyon finom!
A hétvégén elkészítettem.
Könnyű, gyors !