RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Fasírt (sütemény)

 

Fasírt sütemény (saját recept)

Hozzávalók:

20 dkg kristálycukor
5 tojás
20 dkg porcukor
30 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor

Krém:

3 evők. liszt
3 dl tej
20 dkg vaj
15 dkg porcukor

A 20 dkg kristálycukrot egy lábosban állandó keverés közben megpirítjuk, felengedjük 1 dl vízzel, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Félretesszük. Közben a tojásokat a porcukorral felverjük, hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, majd hozzáadjuk a megpirított cukrot. Gáz tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és kissé előmelegített sütőben kb. 175 fokon megsütjük. Ha kihűlt a tészta, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a maradék széleket lereszeljük, morzsát csinálunk belőle. Minden pogácsát félbe vágunk, megkenjük az alsó részt krémmel, ráhelyezzük a felsőrészt, az oldalát, és a tetejét is megkenve a reszelt morzsába forgatjuk.

Krém:
A 3 kanál liszthez apránként hozzákeverjük a tejet, majd sűrűre főzzük. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel összekeverjük.

 

A tésztához a kristálycukrot folyamatos kevergetés mellett elkezdjük melegíteni,

 

majd megpirítjuk.

 

Az összeállított tésztát gáz tepsibe megsütjük.

 

Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kibökjük.

 

A félbevágott pogácsákat belül, aztán az oldalát, és a tetejét is megkenjük a krémmel.

 

Minden megkent oldalát, - az alja kivételével - beleforgatjuk a morzsába.

 

Hűtőbe tesszük fél napra,

 

majd fogyasztható.

 

Katt a képre, csemegézz a képtáramban is kedvedre!

 

5 hozzászólás
Idézet
2013.12.05. 17:28
jetasa

Ez tetszik. El is készítem. Köszönöm. Jetasa

Idézet
2010.05.29. 19:02
Receptvilág

Kedves Ada! Örülök, hogy újra "látlak"! Jó választás ez a süti, csak egy kicsit "pepecselős", különben én is többször sütném, mert az egyik lányom nagy kedvence! :)) A cukrot csak olvadásig melegítsd (az a karamell), különben megég.  Amikor a vizet öntöd hozzá, akkor húzd le picit a tűzről a lábost, nehogy égési sérülések emlékeztessenek a fasírtra. A sütésnél pedig tűpróbával ellenőrizd, hogy jó e, nehogy túlsüljön a tészta. Amikor kész a süti, dobozold be, vagy takard le, másnapra megpuhul (már ha lesz ideje) :))). Ja, és ha a morzsának való tészta túl puha lenne, akkor nyugodtan tepsibe rakhatod, és a sütőben alacsony hőfokon kicsit megszáríthatod, könnyebben reszeled. Ezek a saját tapasztalataim remélve, hogy tudtam segíteni.
Átfestettem a betűidet, így már látható! :) Köszönöm a véleményedet a design-nal kapcsolatban, a családot kérdezgettem, ők meg csak rávágták JÓ! :)

Sikeres sütést kívánok! Zsuzsa

Idézet
2010.05.29. 14:43
Ada

Bocs, a piros szöveg miatt, nem gondoltam, hogy ennyire irritálóan fog rikítani!

Ha kijelölöd az egészet, akkor úgy már olvasható! :)

Idézet
2010.05.29. 14:41
Ada

Szia Zsuzsa! :)

Ez a süti recept, nagyon klassz, igazán ötletes! Már olyan régóta nézelődök nálad, de megmondom őszintén a fasírt szó olvasásakor mindig tovább haladtam. Már nagyon bánom, hogy nem klikkeltem rá hamarabb! Holnap meg is csinálom! :)

A recepttel kapcsolatban annyit szeretnék kérdezni, hogy karamellát kell hozzá készíteni, vagy elég ha már teljesen megolvad a cukor! Lehet hülyeséget kérdezek, de a karamella készítésben annyira nem vagyok otthon! Még sosem csináltam olyat, amibe kellett volna! De egyszer mindent el kell kezdeni! :)

Egyébként pedig, nagyon tetszik az új design! Mi is nagyon imádjuk az epret, úgy látom ti is! Majd ha már lesz "saját termés", kipróbálom az epres receptjeid is, nagyon ínyciklandóak!

Köszi a segítséget előre is, és további kellemes hétvégét nektek!

Idézet
2009.01.07. 19:42
Edit

Még sose hallottam erről a sütiről, de jól néz ki! Megsütöm én is köszi a receptet. Edit

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!