RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Oszd meg ismerőseiddel is!
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
Kreatív sarok
Friss bejegyzések
2014.03.25. 18:42
2014.01.03. 19:03
2013.12.26. 18:09
2013.03.24. 20:19
2013.03.10. 19:31
 
Már facebook-on is!
 
 
Google PageRank
 
Linkajánló
 
 
 
 
Egyszerű bonbon

 

Egyszerű bonbon

 

A bon jelentése: jó. A bonbon: duplán jó.

 

Így ünnepek után biztos sok családban megmaradtak a félig megkezdett, vagy felbontatlan csokik. Ezekből, a csokikból kis bonbonokat is gyárthatunk többek között. Szükségünk lesz ehhez pár kifogyott bonbonos doboz belső papírkosárkáira, és ha csak egyszínű, mondjuk ét/tej csokink van, akkor fehér, és/vagy sztracsatellásat vegyünk még hozzá. Felhasználhatjuk ezeket a bonbonokat torta díszítésére, vagy celofánba csomagolva ajándéknak is adható, mindenki fantáziájára van bízva. Ami fontos a készítésekor, minden művelet után tegyük hidegre teljes dermedésig, különben összefolynak a különböző színű csokik, vagy töltelékek.

 

Bonbon variációk:

 

Csíkos bonbon

 

A formákat 1/3 részig töltjük meg a gőz felett megolvasztott egyik fajta csokival, majd hűtőbe tesszük teljes dermedésig. Utána gőz fölött megolvasztjuk a másik fajta csokit, és 2/3 részig telítjük meg a formákat. Ismét hidegre tesszük. Ezt ismételjük, amíg teljesen megtelik a forma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fekete-fehér bonbon

 

Az olvasztott csokival kikenjük a formákat úgy, hogy az oldalára is vékonyan felkenjük kis kanál segítségével. Hűtőbe tesszük, majd ha megszilárdult teljesen, akkor az ellentétes színű megolvasztott csokival megtöltjük a mélyedést. Ismét hűtőbe tesszük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Töltött bonbon

 

Ét, vagy tej csokit megolvasztunk gőz fölött, majd kikenjük a formákat vékonyan úgy, hogy az oldalát is bevonjuk. Hűtőbe tesszük. 2 szelet mars csokit 2 evőkanál tejszínnel gőz fölött megolvasztunk, majd ezzel a krémmel töltjük meg, de ne teljesen tele, mert még csokival betakarjuk (most még) tetejét. Minden művelet után a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megszilárduljon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kókuszkrémmel töltött bonbon

 

5 evőkanál tejszínt 1 evőkanál porcukorral gőz fölött összefőzzük, belekeverünk 5 csapott evőkanál kókuszreszeléket, majd a tűzről levéve belekeverünk 1 dkg vajat. Ezzel a krémmel 3/4-ig töltjük meg az előre elkészített burkokat. Hűtőbe tesszük, majd a most még tetejét újra csokival vonjuk be. Kókusz helyett darált diót is használhatunk.

 

 

 

 

 

 

Mogyorókrémmel töltött bonbon

 

Egy külön kis tálkába merjünk annyi mogyorókrémet, amennyire gondolunk, hogy szükségünk lehet, majd a tálat jó meleg vízzel teli tálba rakjuk, hogy kissé felmelegedjen, így majd könnyen tudunk vele dolgozni. Az előre elkészített csokis burkokba kevés mogyorókrémet rakunk, ebbe egy szem mogyorót, vagy földimogyorót, végül mogyorókrémmel feltöltjük 3/4-ig. Hűtőbe tesszük, majd bezárjuk olvasztott csokival.

 

 

 

 

Egy kedves Látogatóm (Ő is) Zsuzsanna elküldte a képeit, hogy megmutassa a saját bonbonjait pár hasznos információval: Nem muszáj megvenni a drága szilikon bonbon kapszlikat, egy kis ötletességgel olcsóbban is megúszhatjuk.

Ezeket 300 ft-os szilikon jégkocka tartóban csináltam. Szóval még be se kell rá ruházni! Nagyon jó!!!

 

Ezt Ikeás jégkockatartóban készítettem, van náluk szív forma is és mindössze 295 ft.

 

Még több bonbon receptet itt találsz >>> Bonbonok-pralinék

 

30 hozzászólás
Idézet
2013.07.30. 10:58
lukacs erzsebet

en irorszagbol rendeltem formakat nagyon jok es bevaltak easy sweets - info@easysweets.ie

erol azoldalrol ajanlom sok erdekes formavan

 

Idézet
2012.11.24. 16:23
Kitti

Kedves Zsuzsa! Az lenne a kérdésem, hogy 300 g csokiból kb. hány darab bonbont lehet készíteni? Válaszodat előre is köszönöm! Kitti

Kedves Kitti! Igazából én nem szoktam süteményeket és bonbonokat számolni, de 30 dkg-ból elég sokat lehet készíteni. Függ attól, hogy melyiket szeretnéd, pl. töltött, és mekkora formában készíted. A formát egyszer kened ki, vagy vastagabban szeretnéd, ezért kétszer. Szóval konkrét információ nélkül nehéz megmondani.

Üdvözlettel: Zsuzsa

Idézet
2012.10.25. 20:30
Receptvilág / Zsuzsa

Kedves Adrienn!

Ne cukros mázzal díszítsd a bonbont, hanem csokival. Lehet ugyan azzal, amivel készítetted magát a bonbont, vagy ellentétes (fehér) csokival. Erre teszek ide pár képet bemutatni. A bonbonokat hűtőben hagyjuk megszilárdulni rendesen, utána kinyomkodod a formából, és máris díszítheted. Nem fogja megolvasztani a díszítésre használt csoki, mert ugye a csokit nem forrósítjuk, csak olvasztjuk! Én zacskóba szoktam önteni az olvadt csokit, sarkához tömörítem, lecsípem a zacskó csücskét, és már "rajzolhatunk” is vele!

Nézz körül még a bonbon menüben is, hátha találsz még ötletet.

http://receptvilag.gportal.hu/gindex.php?pg=32521739

 

 

 

Idézet
2012.10.25. 19:27
Adrienn

Kedves Zsuzsa!

Nemrég kaptam egy nagyon érdekes alakú szilikon csokiformát. A formát úgy lehetne hangsúlyozni az elkészült bonbonoknál, hogy töltetlen bonbont készítek, és a tetején néhány apró részletet fehércsokival díszítek. Van ötleted, hogy ez miként kivitelezhető?
Ha elkészítem a sima töltetlen tejcsokis bonbont, hagyom megszilárdulni, majd a tetejét külön díszítem fehér csokival (gyakorlatilag mintha egy mézeskalácsot díszítenék cukros mázzal) az kivitelezhető, vagy a folyékony fehércsoki rész fel fogja olvasztani a már megszilárdult tejcsokit? Sajnos logikus lenne.
Van valamilyen tipped, hogy ez miként kivitelezhető?

Köszönettel:
Adrienn

Idézet
2012.01.27. 11:52
Lindus

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm ezt az információt, ezzel is segítettél.

 

Idézet
2012.01.26. 19:27
Receptvilág / Zsuzsa

Kedves Lindus! Nem vagyok otthon a temperálásban, írtam a múltkor, hogy én anélkül készítem a bonbonokat. Nekem a szilikonosba nem fehéredik ki a csoki, pedig sima Tibi csokival is készítettem már, és magas kakaótartalmú drágábbal is. A régebbi hozzászólásoknál volt aki írta, hogy a LIDL-be vásárolt olcsó csokoládék nem jók hozzá. Ennyit tudok segíteni.

Üdvözlettel: Zsuzsa

Idézet
2012.01.25. 09:18
Lindus

Kedves Zsuzsa!

Kipróbáltam a temperálást, úgy gondoltam össze is jött. A csokikat hideg helyen tárolom, de mégis némelyik kifoltosodik. Nem olyan nagy felületen, de azért látszik. Lehet, hogy a csokival van a gond? Milyen csokit kellene használnom? Vagy az a baj, hogy 20 foknál több van a helyiségben ahol temperálok?

Előre is köszönöm a választ!

Idézet
2012.01.21. 11:52
Lindus

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm a segítséget, ki fogom próbálni.

Lindus

Idézet
2012.01.20. 20:22
Receptvilág / Zsuzsa

Kedves Lindus! Keverj egy kis olajat a csokihoz, próbáld meg úgy. Nekem a szilikonosba nagyon szépek lesznek, nem tudom nálad mi lehet a baj.  Végső esetben temperálj! Csak egy márványlap, és egy maghőmérő kell hozzá. Sajna ebben segíteni nem tudok, mert én nem temperálok, nem vagyok erre berendezkedve.

Üdvözlettel: Zsuzsa

Idézet
2012.01.19. 21:27
Lindus

Kedves Zsuzsa!

Az a gond, hogy pont ezekben a formákban készítettem őket!

Van tipped?

Köszi a segítséget!

Lindus

Idézet
2012.01.19. 19:09
Receptvilág / Zsuzsa

Lindus! A jégkockatartóban készült bonbonoknál előfordulhat, hogy kifehéredik, a szilikonosban szép fényes marad. A Sőreginél még mindig nagyon jó "akciós" áron van a szilikonos, ajánlom figyelmedbe!

Üdvözlettel: Zsuzsa

Idézet
2012.01.18. 21:48
Lindus

Sziasztok!

Én már többször készítettem bonbont, de az a baj, hogy ,kb 2-3 nap mulva a  felületükön  apró fehér foltok jelennek meg, mintha régi lenne a csoki.

Nem tudok rájönni  mi lehet ez, többfajta csokit próbáltam már, az olvasztásnál is ügyelek hogy ne legyen túl meleg.

Találkozott már valaki ilyen problémával? Illetve ki tudja mit csinálok rosszul?

Köszi a segítséget!

 

Idézet
2011.05.25. 21:37
Receptvilág / Zsuzsa

Kedves M!

Nem egyformák az ízlések, és az anyagi lehetőségek, ezért véleményem szerint nem kellene elvenni senki kedvét, hogy bonbont készítsen. Maga az a tény, hogy nem úgy fénylik biztos igaz, de aki nem a cukrászokkal akar versenyezni, hanem otthoni körülmények közt a családját megörvendeztetni ilyen bonbonokkal, annak a pár száz forintos jégkocka tartó is megfelelhet, és nem a méregdrága szilikon. Az elegancia, és az igényesség ennél is megjelenhet attól függetlenül, hogy miben készült.

Üdv. Zsuzsa
 

Idézet
2011.05.24. 23:41
M

Sziasztok! 

Az ikea-s olcsosagok egyetlen hatranya, hogy a bonbonok nem lesznek szep fenyesek. Az izek biztos megfeleloek, de szamomra masodosztalyuak, nem ajandekba valok, s sokkal mutatosabb elegansabb egy vekony szilikonban keszult fenyes! A bonbonnak magaban kell foglalnia az eleganciat es az igenyesseget is amit a jegkockatartok durva nagy formai abszolut nem tukroznek.

M    

 

 

Idézet
2010.12.22. 00:33
Erzsébet

Sziasztok bonbon készítők!

Én most kezdtem bonbonokat gyártani és nagyon tetszik. Egy saját megoldást szeretnék megosztani veletek. Szilikon formák és még műanyag jégkocka forma esetén használható, hogy az első kenés előtt a formákat berakod a mélyhűtőbe, ahol jól lehűtheted. Kézzel érezhetően. Ezután a kenéskor, szinte azonnal megszilárdul a csoki. Nem kell sokág bent tartani, mert az sem túl jó, mert akkor túl gyorsan keményedik a csoki a felkenéskor.

Idézet
2010.12.13. 20:28
Cino

5let: mikroban gyorsan, egyszerűen fel lehet olvasztani a csokikat:)

Idézet
2010.12.07. 20:05
Receptvilág

Egyszerűen nyomd ki a formából! Persze óvatosan!

Idézet
2010.12.06. 20:53
sszafy

Ti hogy szettétek ki az ikeás virágos formából?

Idézet
2010.09.21. 20:02
Receptvilág

Köszönöm Judit a visszajelzésedet, örömmel olvastam, hogy sikerültek a bonbonjaid. Valóban már csak a fantáziád szabhat határt! :)

Sok-sok bonbont kívánok az asztalodra! Zsuzsa

Idézet
2010.09.21. 16:16
Judit

Kedves ZSuzsa!

Koszi a gyors valaszt,most lett kesz az elso adag: fahejas etcsokis es kokuszos-fehercsokis. Isteni lett. Szilikonos format hasznaltam, es hutoben kb 10 perc alatt megkotott, elotte 1 oraig kint volt a konyhapulton es semmi nem tortent.

Azt hiszem mostmar csak a fantaziam szabhat hatart a bonbonkeszitesnek:)

Udv:

Judit 

Idézet
2010.09.20. 21:02
Receptvilág

Kedves Judit! Nagyon hamar megdermed a hűtőben, míg elkészíted a tölteléket, vagy a másik fajta csokit megolvasztod, addig szépen megkeményedik. Tudod ellenőrizni is, ha az ujjaddal óvatosan megnyomod.

Sikeres bonbon "gyártást" kívánok! Zsuzsa

Idézet
2010.09.20. 19:31
Judit

Kedves Zsuzsa!

Gratulalok a csodaszep bonbonokhoz, nagyon tetszenek. Noveremmel tegnap talaltuk ki, hogy megprobalkozunk a hazi bonbonkeszitessel, igy akadtunk az oldaladra, sok otletet meritve belole. Holnap lesz a nagy nap, az elso probalkozasok. Egy kerdesemre nem talaltam a valaszt,bar biztos egyszeru : mennyi ido alatt dermed meg a csoki? Gondolok itt foleg a reteges bonbonokra, ahol meg kell varni, hogy megkosson egy reteg. Mennyi idot vesz igenybe?

Udv:

Judit 

Idézet
2010.06.16. 21:20
Receptvilág

Kedves Zsuzsanna! Köszönöm a képet, hogy megmutattad a bonbonjaidat! Nagyon csinos kis bonbonokat készítettél, hibátlanok! Meghoztad a kedvem a szögletes formához! :))

Idézet
2010.06.16. 20:09
Zsuzsanna

Kedves Zsuzsa!

Igen így olvasztottam, vizfürdő felett, kis lángon. Azóta tettem újabb kísérletet magasabb kakaótartalmú csokival és azzal nem volt ilyen problémám. Szép egyenletessen olvadt fel. Csináltam is bonbont és nagyon jó lett!!!! Szóval a lidlis nem jó ilyen célra. De hát ugye minden csokit ki kell tapasztalni, mert ahány gyártó annyi féle. Most már csak formákat kell beszerezném és indulhat a gyártás. :-) Ne csak kocka alakú legyen.  Köszönöm a válaszod, további jó sütögetést!  A képet elküldöm ha nem baj. 

 

Idézet
2010.06.16. 19:43
Receptvilág

Kedves Zsuzsanna! Ez a recept tavaly elött a karácsonyi ünnepek után került fel, és a megmaradt csokik - a figurás mikulás csokik, és Milka fehér csokival készült. A Lidl csokikat nem ismerem, de gyanus, hogy nem-e túl melegítetted, és azért lett egy csomó a csokid. Kérdezném, hogy hogy olvasztottad fel, de hosszadalmas a válaszadás, inkább leírom ahogy én csinálom. Egy kis lábosba, vagy akár csészébe beletördelem a csokit, és egy nagyobb lábosba annyi vizet rakok, hogy a csokis edényem fele/negyede beleérjen. Tehát a vizes edénybe rakom a csokis edényt. Lassan elkezdem melegíteni, és közben ránézek, néha megkeverem. Mikor az egész felolvadt, akkor kész. Hibák lehetnek, ha túl gyorsan melegíted, és túl melegszik, akkor olyan kásás lesz. Ezért nem is jó közvetlen tűzön olvasztani. Ezekhez a bonbonokhoz csak simán így olvasztom a csokit, nem kell hozzá más.

A másik fajta bonbonoknál, amit csokiba mártok, pl: kókuszos, vagy töltött datolya, vagy a csokiba mártott eper, ja, meg a pingvinek, ott Party tortabevonót használok (jó a Tibi is). Pár csepp (lehet fél mokkásk.) olajat rakok a felolvadt csokihoz, az szép selymes fényt ad neki.

Ha jól olvasztod, akkor többször is fel lehet használni, vagyis újra olvasztani!

Remélve, hogy tudtam segíteni, sok sikert kívánok a bonbonokhoz! Zsuzsa

Idézet
2010.06.16. 08:10
Zsuzsanna

Kedves Zsuzsa!

Kérdezném hogy milyen csokit olvasztottál fel? Próbáltam Lidlis táblás csokit (FirstNice) olvasztani, de csak 1 száraz gombóccá vált az egényben. Tettem hozzá forró vizet, na így már egynemű lett, de nem dermedt meg. És nem is lett ilyen szép fényes mint a bon-bonjaid. Milyen fajta csokik alkalmassak erre a célra? Fehér csokit is beleértve. Segítséged köszönöm!! És a választ is a pingvineknél!!!! :-)

Idézet
2010.06.03. 08:33
Gyöngyi - lakoma

Nagyon ügyes, jó ötleteket adtál, köszönöm! Gyöngyi

Idézet
2009.07.19. 11:48
Süti

Ilyet én is csináltam már, és gondolom mondanom sem kell,hogy milyen sikere volt .:)

Az is nagyon finom mikor veszünk egy nagy adag aszalt gyümölcsöt, egy tömb marcipánt és a gyümölcsöket pl én epret és meggyet marcipánba bújtattam , aztán ezt bele csokiba ,mikor még nem szilárdult meg teljasan át egy kis kakaóporba vagy kókuszreszelékbe és nyamm .^^

Idézet
2009.01.30. 21:09
Receptvilág

Nelli hidd el nem nagy munka, ha egyszerre csak egyfajtát csinálsz. Több részletben készítettem én is, és magát a műveleteket is. Pl: reggel kikentem a tofiffee-s kosárkákat, és este töltöttem meg.  Addíg a hűtőbe várt rám. 

Idézet
2009.01.25. 18:26
Nelli

Még ilyet!!!!

Bár én is ennyire kreatív, ügyes anyuka lennék! Meg persze türelmes!

Ezek a dolgok adnak inspirációt és erőt a munkámhoz.

Köszönöm!

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek * Receptért katt a képre!
 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!