RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Oszd meg ismerőseiddel is!
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
Kreatív sarok
Friss bejegyzések
2014.03.25. 18:42
2014.01.03. 19:03
2013.12.26. 18:09
2013.03.24. 20:19
2013.03.10. 19:31
 
Már facebook-on is!
 
 
Google PageRank
 
Linkajánló
 
 
 
 
Piskótás krémes

 

Piskótás krémes

A sütemény három összetevőből áll: Linzertészta, piskótatészta és vaníliakrém.

Hozzávalók:

Linzertészta:

36 dkg liszt
12 dkg porcukor
24 dkg vaj
1 tojás
1 citrom reszelt héja

Piskótatészta:

4 tojás
8 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg liszt

Krém:

4 tojás
6 dl tej
15 dkg cukor
8 dkg liszt
1 szál vaníliarúd, vagy 2 cs. vaníliás cukor

A linzertésztához az alapanyagokat összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd egyforma nagyságúra kinyújtva tepsi hátán külön-külön megsütjük. A piskótatésztához a tojások fehérjét felverjük habnak, a cukrot, vaníliás cukrot apránként hozzáadjuk, a tojások sárgáját beleforgatjuk, majd végül a lisztet fakanállal könnyedén belekeverjük. Ugyanakkora méretű tepsit, mint amibe a linzertésztát sütöttük, sütőpapírral kibéleljük, a piskótamasszát belesimítjuk, és megsütjük. Ha kihűlt a tészta, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a liszttel elkeverjük, majd kevés tejet hozzáadva csomómentesre keverjük. A tej másik felét közben felforraljuk 10 dkg cukorral és a kettéhasított vaníliával, majd a tojássárgájához öntjük, és folytonos keverés közben besűrítjük. A tojásfehérjét az 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és a felfőzött krémbe keverjük. Ezzel a krémmel töltjük be a lapokat úgy, hogy alul és felül linzerlap, középre a piskóta kerüljön. Tetejét óvatosan nyomkodjuk le, de vigyázva, hogy ne törjön el a linzerlap. Lényeg, a krém mindenhol érje a tésztát, hogy meg tudjon puhulni (egy üres tepsit is rá lehet tenni). Másnap szeletelhető.

 

 

 

Katt a képre, csemegézz a képtáramban is kedvedre!

 

Még nincs hozzászólás.
 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek * Receptért katt a képre!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!