RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Oszd meg ismerőseiddel is!
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
Kreatív sarok
Friss bejegyzések
2014.03.25. 18:42
2014.01.03. 19:03
2013.12.26. 18:09
2013.03.24. 20:19
2013.03.10. 19:31
 
Már facebook-on is!
 
Google PageRank
 
Linkajánló
 
 
 
 
Babapiskóta házilag

 

Babapiskóta készítése házilag (saját recept szerint)

Hozzávalók:

8 tojás
21 dkg cukor
17 dkg liszt
Kevés porcukor a hintéshez

A tojássárgáját 11 dkg cukorral habosra keverjük, a fehérjéből 10 dkg cukorral kemény habot verünk. A habot fakanállal hozzákeverjük a sárgájához, majd a lisztet is beleforgatjuk. Három-négy tepsibe sütőpapírt helyezünk, mindegyik papírt meghajtogatjuk úgy, hogy két 10 cm-es sort kapjunk, majd kisimítjuk (ez lesz a vezetőnk a piskóta hosszának). Természetesen aki rövidebbet szeretne, az kisebb hajtásokat készítsen, és hajtás helyett lehet ceruzával is meghúzni a sort, csak akkor fordítva tegyük a papírt a tepsibe. Nyomózsákba merjük a tésztát, majd egyforma hosszú piskóta alakzatokat idomítunk a papírra. Kevés porcukrot szitába teszünk, és egyszeri rázással harmatszerűen behintjük a piskótákat. 175-180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Ha kisült, hagyjuk a tepsibe, amíg kihűl, utána szedjük le a papírról.
Ez a mennyiség kb. 90 db piskótát ad ki, bár én mindig csak fele mennyiséggel dolgoztam, és az  45-50 db volt. Ha vastagabban nyomjuk a piskótát, akkor is természetes, hogy kevesebbet fog kiadni.

Megjegyzésem: A sütését jól el kell találni, akkor jó, ha a széle kissé pirulni kezd, különben puha maradhat. Tanácsom, az első tepsit ne tedd tele, csak pár darabot süss, így kitapasztalod, és jól sikerülhet a többi.

 

Egyforma hosszú piskóta alakzatokat idomítunk a papírra.

 

Porcukorral behintjük a piskótákat.

 

Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

 

 

 

Katt a képre, nézz körül a képtáramban is!

 

4 hozzászólás
Idézet
2013.12.15. 13:37
Jutka

Köszönöm a válaszod, ki fogom próbálni.

Üdv. Jutka

Idézet
2013.12.13. 17:04
Receptvilág / Zsuzsa

Kedves Jutka! Ha túl híg masszát kaptál, akkor inkább lisztet kellett volna még hozzá adni. Amikor kinyomod a papírra, akkor meg kell tartsa a formáját. A tojások sem egyformák, van amelyiknek nagyon pici a sárágája, és több a fehérje, ezért lehet kicsit variálni a liszttel.

Üdvözlettel: Zsuzsa

Idézet
2013.12.11. 17:38
Jutka

Kedves Zsuzsa!

Végre nekiláttam megsütni a babapiskótádat, már régóta kacsingattam felé. Elővigyázatosságból csak fél adagot kevertem ki, de jó is volt, mert nem igazán sikerült, pedig mindent úgy csináltam ahogy leírtad. Szerintem kicsit híg lett, mert a kinyomó zsákból csak úgy folyt ki, ezáltal persze szét terült. Előmelegített sütőben sütöttem, szép piros lett, de még se lett ropogós. Bár így is elfogyott, (kihülés után azonnal!) mert az íze nagyon finom volt. Lehet, hogy nagy a lyuk a kinyomózsákon?

Egyébként nagyon szeretem az oldaladat, sokat szoktam rajta nézelődni.

Üdvözlettel: Jutka

Idézet
2013.05.27. 20:44
Erzsébet is sharing 200 coins!

ezt asütit már nagyon rég óta szerettem volna meg csinálni,mert itt az eper szezon de az üzleti babapiskota nagyon drága,s rengeteget kell ilyenkor csinálnom

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek * Receptért katt a képre!
 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!