Almás béles 
	
		Hozzávalók: 
	
		Tészta: 
	
		50 dkg liszt 
		25 dkg vaj 
		25 dkg cukor 
		2 tojás 
		1 cs. vaníliás cukor 
		1 cs. sütőpor 
		1-2 evők. tejföl 
	
		Töltelék: 
	
		1 kg alma meghámozva, lereszelve 
		10 dkg darált dió 
		20 dkg cukor 
		1 citrom leve, héja 
		1 teásk. fahéj 
	
		Kenéshez: 
	
		1 tojás 
	
		 
		A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a vajat, majd elmorzsoljuk. Hozzátesszük még a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és annyi tejfölt, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Összegyúrjuk a tésztát, és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni. Közben a tölteléket elkészítjük. Ehhez az almákat meghámozzuk, leszeszeljük, rögtön egy citrom levével meglocsoljuk és a cukorral, a fahéjjal és a citrom héjával összekeverjük. A tésztát kétfelé vesszük, egyik részt kinyújtjuk egy közepes tepsi nagyságúra, majd kivajazott tepsibe helyezzük. Megszurkáljuk villával, és a darált dióval meghintjük. Az almát kinyomkodjuk a levéből, és a diós rétegre simítjuk. A másik fele tésztát ugyancsak kinyújtjuk tepsi nagyságúra, megböködjük villával, megkenjük egy felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve szeleteljük. 
	
		  
	
		  
	
		  
	
		Még több almás recept:  
	
		  
 
	         
		 
	        
	       
 | 
Igen, de a tésztája kicsit vastagabb.