| 
  Szalalkális sajtos keksz  Hozzávalók: 50 dkg liszt25 dkg margarin
 1 teásk. só
 1 tojássárgája
 2 gr (1 késhegynyi) szalalkáli
 2 dl tej
 10 dkg reszelt sajt
 Tetejére: 1 tojás fehérjereszelt sajt, és/vagy szezámmag
 A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a langyos tejben feloldott szalalkálit, a reszelt sajtot, a tojás sárgáját, sózzuk, majd összegyúrjuk a tésztát. Vékonyra kisodorjuk, linzervágóval rudakat vágunk belőle. Tepsibe helyezzük, tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal, és/vagy szezámmaggal megszórjuk. 180 fokon szép pirosra sütjük.   
 A tésztát vékonyra nyújtjuk, linzervágóval rudakra vágjuk. 
   Megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal, vagy szezámmaggal. 
   Ropogós pirosra sütjük. 
   Katt a képre, csemegézz a képtáramban is a többi kép között!   |