RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Gyufa keksz

 

Gyufa keksz

Hozzávalók:

15 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
1 tojás
15 dkg margarin
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1/2 üvegcse vanília aroma

Máz:

10 dkg porcukor
3 evők. víz
1/2 cs. eperízű zselépor (nálam málnaízű, mert az volt itthon)

A lágy margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és a fél üvegcse vanília aromát. Beleütjük a tojást, amivel még jó krémesre keverjük. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet az étkezési keményítővel, és a margarinos krémhez adjuk. A tésztát nyomózsákba tesszük, és sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 5 cm-es csíkokat nyomunk. 170 fokon sütjük. Közben elkészítjük a mázat. Ehhez a porcukrot a vízzel sűrűre keverjük. Egy külön tálba öntjük a zseléport. A kihűlt rudakat egyik felükön belemártjuk a cukorszirupba, lecsöpögtetjük, majd rögtön a zseléporba mártjuk. Zsírpapírra szétrakva hagyjuk megszáradni.

 

 Nyomófej, amivel a tésztát formázzuk.

 

 Kb. 5 cm-es csíkokat húzunk a nyomónyákból.

 

 Hosszabbra nem érdemes készíteni, mert könnyen törik sütés után.

 

Érdemes több tepsivel dolgozni, míg az egyik sül, addig a másikat rakjuk.

 

Ömlesztett gyufa árú.

 

Zsírpapírra tesszük a kész gyufákat száradni.

 

Száradás után rögtön fogyasztható.

 

A megadott mennyiségből ennél sokkal több lett, csak az én kamasz lányom addig járt rá,,,,,.

 

Ajánlom ezt a kekszet gyerekzsúrra, szerintem ezt a gyufát minden gyerek kihúzhatja.

 

 

Katt a képre, csemegézz a képtáramban is kedvedre a többi kép között!

 

3 hozzászólás
Idézet
2009.08.18. 14:51
Receptvilág

Kedves Pircsi! Minden visszajelzésnek örülök, szeretem tudni, másnak hogy sikerülnek a sütések. Gondolkodtam, hogy mi lehetett a baj. Mikor a nyers tésztát a nyomózsákból formáztad, akkor olyan volt, mint nálam? A képen szerintem elég jól látszik! Mert ha folyósabb volt, akkor érdemes lett volna kevés lisztet hozzáadni, és úgy folytatni. Még annyit, ez valójában egy vékonyka keksz, rengeteg lesz belőle, és minusz másodperc alatt elpusztítják, mert fél falatkák! :) Puszi, Zsuzsa

Idézet
2009.08.17. 17:08
Nyitrai Imréné Pircsi

Kedves Zsuskám! Bocsi hogy így írtam. Már egy hete meg csinálta a gyufa szálat, de nekem nem sikerült laposak lettek. Így meg csemegéztük a díszítés nélkül. mert ízre nagyon finom volt. Lehet hogy kevés tésztát nyomtam ki csíknak? Bocsika de ha innent valamit el készítek majd őszintén jelzek vissza, ha nem baj. Puszi Pircsi.

Idézet
2009.08.11. 19:04
Nyitrai Imréné Pircsi

Szia! ez valami csoda nagyon tetszik. Biztosan meg fogom csinálni. Ügyes vagy köszike.

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!