RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Oszd meg ismerőseiddel is!
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
Kreatív sarok
Friss bejegyzések
2014.03.25. 18:42
2014.01.03. 19:03
2013.12.26. 18:09
2013.03.24. 20:19
2013.03.10. 19:31
 
Már facebook-on is!
 
 
Google PageRank
 
Linkajánló
 
 
 
 
Lúdláb szelet

 

Lúdláb szelet

Hozzávalók:

Tészta:

4 tojás
8 dkg kristálycukor
6 dkg liszt
1 evők. kakaópor
késhegynyi sütőpor

Krém:

30 dkg porcukor
25 dkg vaj
5 dkg kakaópor
3 dl tej
3 pupos evők. liszt
2 evők. kakaópor
2 tojás
1 üveg meggybefőtt, vagy annak megfelelő mennyiségű friss meggy

Csokimáz:

20 dkg ét/tortabevonó
2 evők. olaj

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük egyesével a tojások sárgáját, és a lisztben elkevert sütőport a kakaóporral. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, lisztezünk, majd a masszát beleöntjük, és 180 fokon megsütjük. A krémhez 3 púpos evőkanál lisztet 2 evőkanál kakaóport összekeverünk egy lábosban, majd két tojást, és a 3 dl tejet lassan hozzáadva csomómentesre keverjük, és felfőzzük. Ha kész, hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral, és az 5 dkg kakaóporral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel összedolgozzuk. Közben a meggyet kimagozzuk, és lecsöpögtetve a kész krémbe keverjük. Ezt a krémet kenjük a kihűlt tésztára, majd csokimázzal vonjuk be a tetejét.
Csokimáz: Az étcsokoládét a két evőkanál olajjal vízfürdőben felolvasztjuk, majd a krémre simítjuk. Hidegre tesszük pár órára, szeletelése meleg vízbe mártott késsel történjen.

 

A tésztát közepes méretű tepsiben kisütjük.

 

A főzött és a vajas krémet összekeverjük,

 

majd a kimagozott meggyet is belekeverjük.

 

A tésztára simítjuk.

 

Vízfürdőben megolvasztjuk a csokoládét.

 

A krém tetejét bevonjuk a csokimázzal.

 

Pár órás hűtés után melegvízbe mártott késsel szeleteljük.

 

Katt a képre, nézz be a képtáramba is!

 

2 hozzászólás
Idézet
2013.05.21. 20:36
Receptvilag / Zsuzsa

Igen Erika, csak ennyi kell bele!

 

Idézet
2013.05.21. 08:33
Erika

Szép jónapot kívánok ! szeretném megkérdezni ,hogy valóban csak 6 dkg a liszt mennyisége ennél a sütinél?:)

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek * Receptért katt a képre!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!