RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Diplomata krémes

 

Diplomata krémes

Hozzávalók:

Tészta:

7 tojás sárgája
20 dkg porcukor
9 evők. víz
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 evők. kakaópor

Krém:

4 cs. vaníliás pudingpor (főzhető)
2 cs. vaníliás cukor
10 evők. porcukor
1 l víz
7 tojás fehérje
5 evők. porcukor

Hab:

4 dl tejszín, vagy Hulala

Tetejére:

csokireszelék

 

A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd mikor kifehéredett, akkor kanalanként beleadagoljuk a vizet. Egy külön tálkában összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojásos masszához adjuk egyesével kikeverve. Közepes méretű vajazott lisztezett tepsibe öntjük a masszát és 150 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Nálam pontosan 20 perc volt. Közben rögtön nekiállunk a krém elkészítéséhez. A tojások fehérjét kemény habbá verjük az 5 evőkanál cukorral. A pudingporokat egy tálkába öntjük, kevés vizet öntünk rá, amivel kikeverjük. A többi vizet egy nagyobb lábosban feltesszük forrni a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd a pudingot hozzáadva megfőzzük. Levesszük a tűzről és még azon melegében belekeverjük a tojáshabot, amit előzőleg kemény habbá felvertünk. A tésztát kivesszük a sütőből, rákenjük a pudingos krémet, majd 5 percre visszatesszük, hogy kicsit megkérgesedjen a teteje. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt felverjük habbá, és a krém tetején szépen elkenjük, csokireszelékkel megszórva szeleteljük.

 

 

 

 

 Katt a képre, csemegézz a képtáramban is a többi kép között!

 

18 hozzászólás
Idézet
2014.12.31. 10:49
Vanadara

Nekem nagyon tetszik! Ez a recept nálam még mindig az elsők között van=)

Idézet
2014.04.03. 19:23
Vanadara

Szia!

Nekem ez nagyon tetszik!!!! =) próbáld ki

Idézet
2014.01.22. 20:09
Receptvilág / Zsuzsa

Kedves Gadnainé B. Zsuzsa!

Először is elmondanám, a tejmentes ételek modulját azért hoztam létre, hogy aki érintett a témában, annak ne kelljen keresgélnie az egész oldalon, hanem megkönnyítsem a dolgát. Tehát nem magamért! Ha találtál benne hibát, és jelzed felém, akkor én megköszönöm, és minden szó nélkül javítom. De semmiképp nem állt szándékomba senkit megtéveszteni, és senki egészségével játszani!!!!

Üdvözlettel: Zsuzsa

Idézet
2014.01.22. 14:50
Gadnainé B. Zsuzsa

Ezzel a recepttel csak egy gond van,hogy nem tejmentes ,mivel minden tejszín még a hulala is tejfehérjét tartalmaz(a növényi jelzés csak a zsírtartalmára utal!!!)Sajnos évek óta tejmentes diétát tartunk a kisfiamnál így mindenre nagyon odafigyelünk! Sajnos ebbe a formába  megtévesztő lehet ez a recept!

Idézet
2012.09.15. 20:08
Kató

Tökéletes sütemény!!!! Köszönöm a receptet!

Idézet
2012.08.21. 18:07
Galambné Erika

Tegnap én is megsütöttem,nagyon jól sikerült finom is volt,csak én egy kicsit száraznak tartom a tésztáját,lehet,hogy a tojásfehérje  hiánya miatt,legközelebb más tésztával próbálom,de a krém nagyon szuper,Köszönöm a receptet.

Idézet
2012.06.27. 20:31
Receptvilág / Zsuzsa

Kedves Timi!

Tejjel is készítheted, akkor kicsit tömörebb lesz a krémed. Biztos vagyok benne, hogy újra meg fogod sütni, és akkor a másik verziót válaszd, így lesz összehasonlításod. Ennek a receptnek a lényege, hogy nincs benne tej, se vaj.

Idézet
2012.06.27. 14:24
Timi

Szia, nagyon tetszik az oldalad,foleg az, hogy kategorizálva vannak az ételek. Azt szeretném kérdezni, hogy víz helyett ha tejet használok akkor finomabb lesz-e vagy inkább ne változtassak semmin?

Köszi 

Timi

Idézet
2012.05.31. 21:00
Receptvilág / Zsuzsa

Köszönöm Kriszti a visszajelzésedet, örülök, hogy ízlett. A habot legközelebb ne verd  túl keményre, akkor könnyebben rákened a sütire.

Üdvözlettel: Zsuzsa

Idézet
2012.05.30. 22:34
Kriszti

Zsuzsa!!
Isteni finom lett a süti!!! Nekem a habot volt nehéz rákenni állandóan feljött a krémről!! Nagyon jó,hogy elkészíthettem ezt a sütit köszönöm neked!!

Idézet
2012.04.11. 18:15
Receptvilág / Zsuzsa

Vira! Nem tudom mit ronthattál el. Nem is értem, akkor kanállal ettétek?

Idézet
2012.04.10. 09:35
Vira

Nekem folyósra sikerül a krém, de nagyon finom. Nem tudom mit kell vele csináljak?

Idézet
2011.09.16. 12:02
katalin

Tökéletes sütemény!!!!!!! Köszönöm a receptet!!!!

Idézet
2010.04.28. 20:37
Receptvilág

Kedves Erika! Köszönöm a visszajelzésedet a sütiről, örömmel olvastam. A  másikban se fogsz csalódni szerintem. Sok sikert kívánok az elkészítéséhez, és jó étvágyat az elfogyasztásához!

Üdvözlettel: Zsuzsa

Idézet
2010.04.27. 17:32
Erika

 Kedves Receptvilág megcsináltam a süteményt és nagyon ízlett a családnak .Most a madártejszeletet akarom megcsinálni, szerintem az is nagyon finom lesz.Köszi nagyon jó az oldal sok sikert kívánok hozzá.

Idézet
2009.11.07. 19:42
Receptvilág

Kedves Éva! 30x40 cm tepsiben sütöttem.

Sok sikert hozzá!

Idézet
2009.11.07. 17:48
Éva

Szép nagyon!!

mekkora méretű tepsüben kell kisütni a tésztát?

Köszi

Idézet
2009.07.17. 15:03
Ili

Ismerem,szoktam sütni.Finom!

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

Naruto rajongói oldal! Felkerült John Man Ninja címû könyvének elsõ fejezete. Olvass, Filmezz, Tanulj!! KONOHA.HU    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    Velaris, a második otthonom Fanfictionból új rész került fel    *****    NSYNC - Ha nosztalgiáznál, vagy érdekel,mi történik most a ByeByeBye elõadóival, akkor nézz be - NSYNC    *****    Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza