| 
  Borsos koszorúcskák Hozzávalók: 50 dkg liszt15-20 dkg libazsír
 2 tojás
 1 kupica rum
 kávésk. só
 őrölt bors
 kevés bor
 
 A lisztet elmorzsoljuk a libazsírral, hozzáadunk 1 egész tojást és 1 tojás sárgáját, a sót, a borsot, a rumot, és annyi fehérbort, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Jól átgyúrjuk a tésztát, és 1,5-2 óráig pihentetjük. Utána kis darabokban ceruza vastagságúra kisodorjuk, három egyforma nagyságú rudat hármas fonással összefonunk, majd koszorú alakban megformázzuk. Tepsibe helyezzük, a megmaradt tojás fehérjével megkenjük, szezámmaggal, vagy köménymaggal megszórjuk a tetejét. 160 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
   Megformázzuk a koszorúkat, majd tepsibe helyezzük. 
   Aki nem ragaszkodik a koszorú formához, az bátran próbálkozhat mással is. 
   Tetejüket megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk magokkal. 
   Megsütjük. 
   
   Katt a képre, csemegézz a képtáramban is!   |