RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Oszd meg ismerőseiddel is!
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
Kreatív sarok
Friss bejegyzések
2014.03.25. 18:42
2014.01.03. 19:03
2013.12.26. 18:09
2013.03.24. 20:19
2013.03.10. 19:31
 
Már facebook-on is!
 
 
Google PageRank
 
Linkajánló
 
 
 
 
Csirkemell torta

 

Csirkemell torta

 

Hozzávalók:

 

45 dkg bacon
80 dkg csirkemell
4 tojás
30 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt is)
5 evők. tejföl


bors

 

Egy kerek jénai tálat (nálam 20 cm) kibélelünk baconnal úgy, hogy legyen lelógó széle is a képen látható módon. A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, majd csíkokra vágjuk. Enyhén sózzuk, megborsozzuk. A sajtot lereszeljük, majd kb. 25 dekányit a felvert tojásokkal, és 2 evők. tejföllel összekeverünk és ráöntjük a felcsíkozott csirkemellre jól átkeverve azt. Ezt a masszát beleöntjük a kibélelt jénai tálba, a szélén lelógó szalonna szeleteket felhajtjuk rá, majd 3 evőkanál tejfölt elkenünk a tetején, a maradék reszelt sajttal megszórjuk, és megsütjük. Nálam 150 fokon 90 perc volt. Érdemes a jénait egy üres tepsibe tenni, és úgy be a sütőbe, mert sülés közben csöpöghet ki zsír, ami a szalonnából kisül, így a sütőnkben nem marad "csoda" az elkészítése után. Ha megsült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk állni kicsit, míg a sajtos massza megköt. Utána kiborítjuk egy tálra, és tortaformán szeletelhető.

 

 

 Egy jénait kibélelünk bacon szeletekkel.

 

 

 

Megtöltjük a húsos masszával, majd a lelógó széleket ráhajtjuk.

 

 

 

Tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.

 

 

 

Megsütjük, majd egy tálra kiborítjuk.

 

 

 

Tortaformán szeleteljük.

 

 

 

 

Katt a képre, nézz körül a képtáramban is a többi kép között!

 

 

9 hozzászólás
Idézet
2013.12.10. 14:34
jetasa

Úgy látom az adagokból, hogy ez 4 fős családnak 2 napra elég. Gratulálok! Köszönöm Jetasa

Idézet
2013.06.27. 20:32
Ágica0327

Megszeretném kérdezni,hogy én holnap sütném meg ezt a húst,hogy ez az adag hány személyre elég?Válaszodat előre is köszönöm

Válasz:


Kedves Ágica!

Nehéz megmondani, étvágytól függ. Nálunk elég sok ember tud belőle enni, ezért vendégváráskor készítem, mert a négy fős családom is három napig is enné.

Idézet
2012.10.09. 16:49
Iharosi Ivett
Nagyon jól nézz ki!! 

Idézet
2011.04.12. 11:12
Anita

Gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűűű

Idézet
2010.07.13. 15:39
Kajla

Megsötöttem és ISTENI!!!!!!! Ne hagyjátok ki!!!!

Köszönöm ezt a receptet is!

Idézet
2010.04.15. 15:49
Zsóka

Ez a kedvencem mióta ráakadtam! Mindenkinek ajánlom!!!!!! Én azt hittem száraz lesz a mellhústól de NEM! NAGYON FINOM! köszönöm a receptet

Idézet
2009.11.27. 17:18
Márti

Sütöttem  már  hasonlot.De ez. Vaoooó.Karácsonyra  csinálom  meg.    

Idézet
2009.11.08. 19:57
Receptvilág

Kedves Teréz! Nagyon köszönöm a dicséretet, biztos Neked is ugyanilyen szép csirketortád lesz, ha elkészíted. Nem tudtam, hogy főzöl az oldalról, ezt örömmel olvasom, és hogy ráadásul 9 főre!!!! Gratulálok hozzá, és elismerésem is!

 Üdvözlettel: Zsuzsa

Idézet
2009.11.08. 16:52
oroszt

Nem bírom megállni,hogy ne írjak azonnal. Annyira guszta, hogy eszméletlen.A másik változatát (özgerinc formába) rendszeresen elkészítem, mert nagyon szereti az egész család (9 fő) kivétel nélkűl. Ezt a változatot is 100% hogy elkészítem.Miindenesetre nagyon köszönöm Zsuzsának ezt a sok finomságot amit az ő receptjeiből én már elkészítettem.Ha tudná mi mindent.Köszönöm,Ratalics Istvánné.

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek * Receptért katt a képre!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!