RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Kókuszcsoda

A receptet, és a hozzá tartozó képet egy látogatóm (Ada) küldte, akinek ezúton is köszönöm! 

Kókuszcsoda

Piskóta:

4 tojás
20 dkg porcukor
4 evőkanál víz
3 evőkanál kakaópor
16 dkg liszt
késhegynyi szalalkáli

Krém:

4 dl tej
3 evőkanál liszt
10 dkg kókuszreszelék
2 tojásfehérje
15 dkg Rama
20 dkg porcukor

A piskóta elkészítése: Külön választom a tojásokat. A 4 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral kikeverem, majd hozzáadok 4 evőkanál vizet. Miután egyneművé vált, beleteszem a 3 evőkanál kakaóport. Elkeverem, majd jöhet bele a liszt, és a szalalkáli. (Aki nem szereti, az tehet bele sütőport, vagy szódabikarbónát is, de ettől sokkal puhább lesz a piskóta!) A tojásfehérjét kemény habbá verjünk fel, majd óvatosan forgassuk bele a kakaós masszába. Én először egy kicsi habot teszek bele, és átkavarom jól, ezután hozzáadom a többit. Ezt viszont már nagyon finoman keverem bele. Egy (23x35) kivajazott-lisztezett tepsibe oszlassuk el egyenletesen a masszát, majd előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig süssük. Végezzünk tűpróbát. Hagyjuk kihűlni. Majd vágjuk fel 2 egyenlő részre.

A krém elkészítése: A 10 dkg kókuszreszeléket keverjük össze 3 evőkanál liszttel, majd öntsük fel a 4 dl tejjel. Főzzünk belőle sűrű krémet. Még melegen keverjük bele a 2 tojásfehérje felvert habját. Hagyjuk kihűlni. A 15 dkg vajat és a 20 dkg porcukrot jó habosra dolgozzuk ki. Majd forgassuk bele a kihűlt kókuszkrémet. (Én a főzött krémeket mindig a mikroba készítem el. Így biztos nem ég le, nem fut ki. Nekem nagyon bevált!)

Állítsuk össze a sütinket! A egyik piskótalapra tegyük rá a krém egyik felét, oszlassuk el egyenletesen, majd jöhet rá a másik lap. Erre kenjük rá a maradék krémet, de hagyjunk egy kicsit a szélekre is! Dekorálhatjuk csoki forgáccsal, vagy tortadarával, de önmagában is nagyon mutatós! Kb. 18 (kocka) szelet jön ki!
Jó étvágyat hozzá!

 

 

4 hozzászólás
Idézet
2010.07.13. 19:45
Ancsa

Köszi az infot! ezt a mikrózást én is kipróbálom, jónak tünik!

Idézet
2010.05.29. 15:37
Ada

Szia Edina!

Most már tudok pontos időt írni, mindent lemértem, nemcsak "szemre-ész nélkül" csináltam a krémeket!

Főzött krémek: 700 W, és 4 perc (max. 5 perc) elegendő ahoz, hogy sűrű krémet kapjál! Akár percenként és megkeverheted, de elég 2 percenként! :)
Ez az idő minden főzőtt krémre érvényes!

Puding: 700 W, és 5 - 6 percre van szüksége! Azt is érdemes 2 percenként megkeverni! :)

Idézet
2010.05.08. 16:14
Ada

Szia Edina!

700 W-on, az időt nem szoktam mérni! Kb. 10 percre állítom, és meg-meg kevergetem 2 percenként, hogy ne csomósodjon! Az állagán úgyis látod, hogy mikor jó!

De legközelebb pontosan lemérem! Remélem tudtam segíteni!

Ha lenne még valami, írj nyugodtan, igyekszem hamarabb válaszolni!

Idézet
2010.05.05. 18:06
Edina

A mkróba hány fokon és hány percig???? Kérlek válaszolj köszi

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!