Azt is mondhatnám, hogy szinte gyerekjáték elkészíteni ezt a gyors süteményt. Egy tartalmas leves után, vagy vendégváráshoz, de akár nassolásként is kitűnő lehet.  
Morzsás alma (saját recept) 
Hozzávalók: 
20 dkg liszt 5 dkg olaj (nem írtam el, dkg!) 5 dkg méz 1 teásk. fahéj 
Töltelékhez: 
4 alma 2 evők. citromlé 1-2 teásk. fahéj 1-2 evők. méz   A liszthez adjuk a fahéjat, a mézet és az olajat, majd morzsalékossá dolgozzuk. Egy kisebb tepsit (nálam 20x33) kiolajozunk, és a fele morzsalékot egyenletesen beleszórjuk. Az almákat meghámozzuk, félbe vágjuk, magházukat kivágjuk, majd felszeleteljük. A tepsiben lévő morzsalékra szórjuk az összes almaszeletet, meglocsoljuk citromlével, megszórjuk fahéjjal, rálocsoljuk a mézet, végül az almák tetejére szórjuk a másik rész tésztamorzsalékot. 160 fokos sütőben szép arany barnára sütjük. Melegen tálaljuk. Az édes szájúak még melegen meglocsolhatják a tetejét mézzel. 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
Újabb ötletem: 
Mire ez a sütemény sorra került volna, hogy feltegyem a honlapra, már újra meg kellett sütnöm a családnak. Arra gondoltam, más gyümölccsel is kipróbálom. Egy alma, két barack, és két szilva került a süteménybe. Mindkét variációval nagyon finom, érdemes próbálkozni! 
  
   
  
  
  
  
  
Katt a képre, nézz be a képtáramba is! 
   
	         
		 
	        
	       
 |