RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Mandulás karika

 

Mandulás karika

Hozzávalók:

27,5 dkg liszt
10 dkg mandula
25 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
csipet só
1 kávésk. vérnarancs aroma
1 tojás

Máz:

20 dkg étcsokoládé
1 kávésk. olaj
cukorgyöngy

A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és csipet sóval. Hozzáadjuk az aromát, a tojást, végül kanalanként beledolgozzuk a lisztet és a darált mandulát. Csillagcsőrös habzsákba töltjük a masszát, majd tepsibe karikákat formázunk vele. Ha nem tapadásmentes a tepsi, akkor sütőpapírral béleljük ki. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverünk kevés olajat, és a kihűlt karikákat egyesével félig belemártjuk. Míg a csoki nem köt meg, cukorgyönggyel is megszórhatjuk.

 

Nyomózsákból karikákat formázunk. 3 nagy tepsit tölt meg ez a mennyiség.

 

Míg az egyik tepsi a sütőben, addig a másikba már formázzuk a karikákat.

 

Olvasztott csokival vonjuk be a karikák egyik felét.

 

Mielőtt megdermedne a csoki megszórhatjuk dekor cukorkával, így igazi karácsonyi süteményt kapunk.

 

Katt a képre, csemegézz a képtáramban is a többi kép között!

 

6 hozzászólás
Idézet
2016.12.20. 14:53
F.Hajni

A közel 40 dkg lisztet úgy értettem, hogy a 27,5 dkg liszt + a 10 dkg darált mandula, ami szerintem simán helyettesíthető a mandula liszttel, hisz ugyan az, csupán finomabbra darálva. Igen mandula lisztet használtam, eddig nem okozott a többi süteményemnél gondot, ha ezzel helyettesítettem a darált mandulát. És más receptek is írják ezt a cserét. Szerinted miben más a két mandula? Egyébként tegnap harmadszorra is megcsináltam és a liszt felét vettem és 10 dkg mandula lisztet, egy csipet sütőport és most mondhatni, hogy tökéletes lett. Én egy kis rózsavízzel bolondítottam meg.

Válasz:

Kedves Hajni! A mandulaliszt annyiban más, hogy a mandulát először „olajtalanítják”, majd a száraz rostokat porrá őrlik. Így sokkal nagyobb a nedvszívó képessége a darált mandulához képest. Nagyon jó a mandulaliszt, én is szoktam használni, de nem ugyanazokkal az arányokkal, mint a tiszta mandulát. Ezért is nem sikerült Neked. Ha egyszer kipróbálod igazi darált mandulával, akkor rájössz, hogy a recept jó, és nem kell semmit változtatni rajta. Egyébként, ha elsőre nem azt írod, hogy minden hozzávalót az előírás szerint adagoltál, akkor nem kellett volna ennyiszer elkészítened, jeleztem volna, hogy a mandulaliszt miatt más arányokkal dolgozzál. Viszont most már megvannak a saját tapasztalataid, amit érdemes feljegyezni, és legközelebb nincs kísérletezgetés! :)

Boldog Karácsonyt kívánok! Zsuzsa

Idézet
2016.12.20. 07:52
Receptvilág/Zsuzsa

Kedves Hajni! 27,5 dkg a liszt mennyisége, és nem 40 dkg! Lehet, hogy Te nem darált mandulával készíted, hanem mandulaliszttel? Nem ugyanúgy viselkedik a kettő.

Idézet
2016.12.19. 15:58
Ferenczi Hajni

Szia Zsuzsa, Köszi a választ. Már 2× elkészítettem, minden hozzávalót a leírás szerint adagoltam, még a liszteket is kanalként, de a liszt felénél már éreztem, hogy túl sok. Tehát vagy fele mennyiségű liszt, vagy esetleg még egy tojás kellene bele? A vaj helyett margarint használtam, de nem hiszem ez gond lenne. És maga a margarin cukorral habosra keverve meg 1 db tojás a közel 40 dkg liszthez nekem linzer szerű masszát eredményezett minkét alkalommal, ezért tettem hozzá tejet másodszorra, de nem mertem sokat, az arányok miatt és így is nehezen tudtam csak kinyomni a tésztát. Köszi Hajniyihor


2016.12.18 19:20
F. Hajni

„ Szia, a hozzávalók aránya így jó? Mert nekem elég kemény masszám lett (gyúrható), amit lehetetlenség volt nyomózsákkal kinyomni. Második nekifutásra öntöttem hozzá némi tejet, csak nem tudom milyennek kéne lenni az állagának?  Köszi 

Válasz:

Kedves Hajni! Mint írtam az előző hozzászóláshoz, könnyű a tésztája, és könnyen lehet nyomni a habzsákból. Semmiképpen nem gyúrható, szerintem valamit elnéztél. Keverőtálba dolgozz, kézzel nem is kell hozzányúlni. A vajat a cukorral jól habosítsd fel, utána a tojást, az aromát, majd a darált mandulát, és végül a lisztet keverd bele. A száraz anyagokat kanalanként add hozzá, ne egyszerre öntsd bele az egészet! Ha mégis úgy látod, hogy neked túl kemény, akkor ne az összes lisztet add hozzá.

Szép Karácsonyt kívánok! Zsuzsa

Idézet
2016.12.18. 19:20
F. Hajni

Szia, a hozzávalók aránya így jó? Mert nekem elég kemény masszám lett (gyúrható), amit lehetetlenség volt nyomózsákkal kinyomni. Második nekifutásra öntöttem hozzá némi tejet, csak nem tudom milyennek kéne lenni az állagának?  Köszi 

Válasz:

Kedves Hajni! Mint írtam az előző hozzászóláshoz, könnyű a tésztája, és könnyen lehet nyomni a habzsákból. Semmiképpen nem gyúrható, szerintem valamit elnéztél. Keverőtálba dolgozz, kézzel nem is kell hozzányúlni. A vajat a cukorral jól habosítsd fel, utána a tojást, az aromát, majd a darált mandulát, és végül a lisztet keverd bele. A száraz anyagokat kanalanként add hozzá, ne egyszerre öntsd bele az egészet! Ha mégis úgy látod, hogy neked túl kemény, akkor ne az összes lisztet add hozzá.

Szép Karácsonyt kívánok! Zsuzsa

Idézet
2010.12.23. 21:31
Receptvilág / Zsuzsa

Kedves Kriszti! Próbáld ki bátran, nagyon könnyű a tésztájával dolgozni, és az eredmény kitünő, finom omlós.

Boldog Karácsonyt kívánok! Zsuzsa

Idézet
2010.12.23. 14:06
Kriszti

Húúúúúúú,de guszta ez a sütid is!!

Azért látszódik,hogy iszonyatos nagy rutinod van már!!

Szinte azt lehet mondani,hogy mindegyik karikád egyforma!!

Köszönet a receptért

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!