Rakott parajos hal  
Hozzávalók: 
1 kg mirelit heckfilé 2 cs. mirelit parajpüré 2 dl tejföl 2 tojás 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 10 dkg trapista sajt szerecsendió só bors 
A kiengedett halszeleteket jól lecsöpögtetjük, vagy szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk és olajozott jénai tálba helyezzük. A hagymát apró kockára vágva rászórjuk, a fokhagymát ráreszeljük. A parajpürét felengedés után ugyancsak lecsöpögtetjük, és a halra simítjuk. A tejfölt a reszelt sajttal, a tojásokkal, és a szerecsendióval összekeverjük, majd a parajrétegre kenjük. Sütőbe toljuk, és addig sütjük közepes lángon, míg megsül, és a teteje szép barna színt kap. Kb. 75 perc. 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
Katt a képre, nézz be a képtáramba is! 
   
 |