Kertészné salátája 
Hozzávalók: 
1 fej fejes saláta 1 alma 1/2 zeller 1 csomó retek 1 szál sárgarépa 1 fej vöröshagyma citromlé 
Öntet: 
1 dl olíva olaj 2 evők. ecet 1 evők. porcukor só fehérbors 
A fejes salátát leveleire szedve megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kézzel apró darabokra csipkedjük. Az almát héjastól lereszeljük nagy lyukú reszelőn, és citromlével meglocsoljuk. A zellert, és a sárgarépát meghámozva, a retket hámozás nélkül ugyancsak reszelő durva fokán lereszeljük. A hagymát szálasra vágva egy nagy tálba összeforgatjuk a zöldségekkel. Az öntethez valókat összekeverjük, majd leöntjük vele a zöldségeket. Pár órát állni hagyjuk hűtőben.   
  
  
  
Katt a képre, nézz be a képtáramba is! 
   
 |