RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Csokoládétorta kicsit másképp

Ezt a receptet is a hozzá tartozó képpel egy kedves látogató Gábor küldte, akinek ezúton is köszönöm!

Csokoládétorta kicsit másképp

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához:

7 db tojás
7 púpozott evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
7 púpozott evőkanál finomliszt
1 csomag sütőpor

Krémhez:

1 liter habtejszín
40 dkg étcsokoládé

Töltéshez, díszítéshez:

1,5 dl sárgabarack lekvár vagy dzsem
2 dl habtejszín


Elkészítés:

A feltört tojásokat keverő tálba teszem - fehérjét és sárgáját együtt- hozzáadok 7 púpozott evőkanál kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Elektromos habverő maximális fokozatával 10 percig keverem, majd hozzá adom a sütőporral elkevert lisztet és tovább verem kb. 1 percig, hogy egyenletes legyen a sütemény alap. Egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelek, és a masszát beleöntöm. Előmelegített 180 fokos sütőben (légkeveréses) 30 percig sütöm. Elkészültét tűpróbával ellenőrzöm. A formában hagyom hűlni, és ha mindent jól csináltam 5 cm magas piskótát kapok. Amikor már csak kéz meleg, kiborítom a formából és leszedem róla a sütőpapírt. Rácsra, vagy tálcára rakom és hagyom kihűlni, hiszen csak másnap töltöm.
A krémhez a habtejszínt egy fazékba öntöm, legjobb a vastag aljú, és felforralom. Amikor felforrt, lecsökkentem a hőmérsékletet és hozzá adom a darabokra tört csokoládét. Addig főzöm, kevergetve, míg a csokoládé fel nem olvad teljesen. Ekkor az edényt hideg vízbe állítva kihűtöm, majd a hideg krémet beteszem a mélyhűtőbe és másnap reggelig fagyasztom. Aki édesebben szereti, rakhat bele némi cukrot is.
Reggel kiveszem a krémet a mélyhűtőből és hagyom felengedni szoba hőmérsékleten. Amikor már keverhető állapotban van, az elektromos habverő maximális fokozatával addig keverem, míg közepes tejeskávé színűre nem világosodik. Kb.: 3-4 perc.
A piskótát 3 lapra vágom. Az első lapot megkenem krémmel, majd ráhelyezem a második lapot. Ezt megkenem baracklekvárral vagy dzsemmel (a dzsem azért jobb mert kenhetőbb) majd ráhelyezem a harmadik lapot. Ezt is megkenem krémmel és az oldalát is egyenletesen befedem.
A habtejszínt felverem, és nyomózsákkal díszítést készítek a torta tetejére. Ezeket a díszeket feldobhatom tört étcsokoládé darabokkal, de fagyasztott málnával, félbe vágott eperrel is a szezonnak megfelelően.

Nagyon, de nagyon finom. Hűtőben tárolható.

 

 

Unokáimnak is sütöttem a napokba egy kisebbet (4 tojásost) ők Dr. Oetker marcipános ceruzával díszítették fel, erről készült a fotó.

 

 
A csokitortának van egy olcsóbb változata is, hiszen a tejszín nem tartozik az olcsó kategóriába. Ebben az esetben a krémet így készítem:

2 csomag vanília ízű, főzni való pudingport 1 dl tejjel csomómentesre keverek. 7 dl tejet - én habüstben szoktam - vízgőz fölött felforralok, majd hozzá adom a tejjel elkevert pudingport és sűrű krémmé főzöm. A vége felé hozzá adok 2 evőkanál sötét kakaóport. Ha kész, akkor hűlni hagyom. Még hűl a puding, addig 25 dkg Ráma margarint - de lehet másmilyen is - habosra keverek 10 dkg cukorral - ha valaki édesebben szereti, 15 dkg is lehet - és hozzá adom a kihűlt pudingot és 3 perc alatt elektromos habverő maximális fokozatával összedolgozom. Ha igazán finomat akarok, hozzáadok még 10 dkg durvára vágott étcsokoládét. Ezzel a masszával töltöm meg a tortalapokat, de ebben az esetben nem használok baracklekvárt, csak krémet. Ugyanúgy díszítem, mint az előző változatot.

 

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
Még nincs hozzászólás.
 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak