Pácolt csülök 
Hozzávalók: 
1 db kicsontozott hátsó csülök 
Pác: 
4 evők. olaj 4-5 gerezd fokhagyma 1 teásk. só 1/2 teásk. bors 2 csipet bazsalikom 1 csipet őrölt kömény 
A páchoz az olajban elkeverjük a reszelt fokhagymát, a sót, borsot, köményt és bazsalikomot. A kicsontozott csülköt megmossuk, leszárítjuk, majd szétnyitva az olajos páccal kívül-belül jól bedörzsöljük. Visszaformázzuk és alufóliába becsomagoljuk. 1-2 napig hűtőben hagyjuk érni. Sütéskor csak tepsibe helyezzük, és közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg megpuhul (kb. 2 óra). Utána szétnyitva a fóliát még fedetlenül sütjük tovább, amíg minden oldala kissé meg is pirul.  
  
  
  
Katt a képre, csemegézz a képtáramban is a többi kép között! 
   
 |