RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Három az egyben sütemény

A receptet és a hozzá tartozó képeket Gábor küldte, akinek ezúton is köszönöm!

Három az egyben sütemény!

Hozzávalók:

Tésztához:

50 dkg BL55 finomliszt
25 dkg margarin
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
3 tojás
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál zsemlemorzsa

Töltelékhez:

1,5 kg alma
20 dkg cukor
1 teás kanál őrölt fahéj

Valamint:
                   
18 dkg cukor
3 evőkanál baracklekvár
1 teáskanál citromlé

1./ Mese almás

A margarint a liszttel elmorzsolom, hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot, sütőport és alaposan összekeverem. Hozzáadok 3 tojás sárgáját és 2 púpozott evőkanál tejfölt. Összegyúrom, és addig pihenni hagyom, lehetőleg hideg helyen, amíg elkészítem a tölteléket. Az almát megpucolom és lereszelem. Egy nagy fazékba teszem, hozzáadom a cukrot és az őrölt fahéjat. Addig főzöm, míg a levét el nem issza. Akkor hűlni hagyom.
A tésztát 2 részre osztom és lisztezett gyúrólapon gáztepsi nagyságúra, vékonyra nyújtom. Az egyik lapot bele helyezem a tepsibe úgy, hogy egy kis pereme is legyen, majd meghintem zsemlemorzsával. A benne lévő margarin miatt kenni-lisztezni a tepsit nem kell. Erre kerül a már kézmeleg alma töltelék, melyet a tésztán egyenletesen elosztok. Utána kinyújtom a másik lapot is és a tölteléket befedem vele.
A tetejét villával megszurkálom és előmelegített légkeveréses sütőben 175 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütöm. Kockára vágva, porcukorszórással tálalom.

 

 

 

 

2./  Lekváros habos sütemény

Nekem mindig sikerül az, hogy többlet tésztám keletkezik, mert én a vékony tészta vastagabb töltelék híve vagyok. A többlet tésztát összegyúrom és egy kisebb peremes tepsibe rakom. A benne lévő margarin miatt kenni, lisztezni a tepsit nem kell. A tésztát légkeveréses sütőben 175 fokon elősütöm, addig, míg a habot felverem. A baracklekvárt is előmelegítem. A 3 tojásfehérjét 18 dkg cukorral és a citromlével kemény habbá verem. Az elősütött tésztát megkenem az előmelegített baracklekvárral és a tetejére simítom a felvert tojáshab felét. Egyenletesen elsimítom a habot és visszateszem a sütőbe. A hőfokot 10 perc után 150 fokra csökkentem és addig tartom a sütőben, amíg a hab színesedni nem kezd. Ekkor kiveszem a sütőből és pár percig hűlni hagyom, majd 15 kockára vágva tálalom. Nagyon finom.

 

 

 

 

3./ Habcsók

A maradék habból, a tepsibe terített sütő papírra kis halmocskákat rakok és a hőfokot 200 fokra emelve rakom a sütőbe, kb. 10 percig ezen a hőfokon hagyom, majd előbb 150 fokra csökkentem a hőmérsékletet. Ezt a fokot hagyom kb. 10-15 percig, majd tovább csökkentem 100 fokra. 10 perc után a sütőt elzárom, de a tepsit nem veszem ki, hanem a sütővel együtt hagyom kihűlni. Csak ha már teljesen kihűlt szedem ki a habcsókokat. Így teljesen kiszárad, friss és roppanós.

 

 

Ha nem marad ki tészta az almásból, vagy nem akarsz habcsókot készíteni, megteheted azt is, hogy a már majdnem kész mese almás tetejére simítod a habot és visszatolva a sütőbe készre sütöd. Addigra a hab is megszilárdul. A habos almás is nagyon finom. Ebből is látszik, hogy egy sütemény anyagából mennyi mindent lehet készíteni.


 

3 hozzászólás
Idézet
2013.05.06. 08:23
mellissina

Mindig tanul az ember! Jó ötlet,mert a tésztát fagyasztani is lehet igaz? Finom mind a három,és napokig van édesség amit lehet nassolni! Köszi!!!\\\"\\\"

Idézet
2013.04.14. 00:44
marisom

Nagyon ügyes.Köszönöm...

Idézet
2011.12.12. 19:39
Zsóka

Jó megoldás, tetszik!

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!