RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Három az egyben sütemény

A receptet és a hozzá tartozó képeket Gábor küldte, akinek ezúton is köszönöm!

Három az egyben sütemény!

Hozzávalók:

Tésztához:

50 dkg BL55 finomliszt
25 dkg margarin
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
3 tojás
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál zsemlemorzsa

Töltelékhez:

1,5 kg alma
20 dkg cukor
1 teás kanál őrölt fahéj

Valamint:
                   
18 dkg cukor
3 evőkanál baracklekvár
1 teáskanál citromlé

1./ Mese almás

A margarint a liszttel elmorzsolom, hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot, sütőport és alaposan összekeverem. Hozzáadok 3 tojás sárgáját és 2 púpozott evőkanál tejfölt. Összegyúrom, és addig pihenni hagyom, lehetőleg hideg helyen, amíg elkészítem a tölteléket. Az almát megpucolom és lereszelem. Egy nagy fazékba teszem, hozzáadom a cukrot és az őrölt fahéjat. Addig főzöm, míg a levét el nem issza. Akkor hűlni hagyom.
A tésztát 2 részre osztom és lisztezett gyúrólapon gáztepsi nagyságúra, vékonyra nyújtom. Az egyik lapot bele helyezem a tepsibe úgy, hogy egy kis pereme is legyen, majd meghintem zsemlemorzsával. A benne lévő margarin miatt kenni-lisztezni a tepsit nem kell. Erre kerül a már kézmeleg alma töltelék, melyet a tésztán egyenletesen elosztok. Utána kinyújtom a másik lapot is és a tölteléket befedem vele.
A tetejét villával megszurkálom és előmelegített légkeveréses sütőben 175 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütöm. Kockára vágva, porcukorszórással tálalom.

 

 

 

 

2./  Lekváros habos sütemény

Nekem mindig sikerül az, hogy többlet tésztám keletkezik, mert én a vékony tészta vastagabb töltelék híve vagyok. A többlet tésztát összegyúrom és egy kisebb peremes tepsibe rakom. A benne lévő margarin miatt kenni, lisztezni a tepsit nem kell. A tésztát légkeveréses sütőben 175 fokon elősütöm, addig, míg a habot felverem. A baracklekvárt is előmelegítem. A 3 tojásfehérjét 18 dkg cukorral és a citromlével kemény habbá verem. Az elősütött tésztát megkenem az előmelegített baracklekvárral és a tetejére simítom a felvert tojáshab felét. Egyenletesen elsimítom a habot és visszateszem a sütőbe. A hőfokot 10 perc után 150 fokra csökkentem és addig tartom a sütőben, amíg a hab színesedni nem kezd. Ekkor kiveszem a sütőből és pár percig hűlni hagyom, majd 15 kockára vágva tálalom. Nagyon finom.

 

 

 

 

3./ Habcsók

A maradék habból, a tepsibe terített sütő papírra kis halmocskákat rakok és a hőfokot 200 fokra emelve rakom a sütőbe, kb. 10 percig ezen a hőfokon hagyom, majd előbb 150 fokra csökkentem a hőmérsékletet. Ezt a fokot hagyom kb. 10-15 percig, majd tovább csökkentem 100 fokra. 10 perc után a sütőt elzárom, de a tepsit nem veszem ki, hanem a sütővel együtt hagyom kihűlni. Csak ha már teljesen kihűlt szedem ki a habcsókokat. Így teljesen kiszárad, friss és roppanós.

 

 

Ha nem marad ki tészta az almásból, vagy nem akarsz habcsókot készíteni, megteheted azt is, hogy a már majdnem kész mese almás tetejére simítod a habot és visszatolva a sütőbe készre sütöd. Addigra a hab is megszilárdul. A habos almás is nagyon finom. Ebből is látszik, hogy egy sütemény anyagából mennyi mindent lehet készíteni.


 

3 hozzászólás
Idézet
2013.05.06. 08:23
mellissina

Mindig tanul az ember! Jó ötlet,mert a tésztát fagyasztani is lehet igaz? Finom mind a három,és napokig van édesség amit lehet nassolni! Köszi!!!\\\"\\\"

Idézet
2013.04.14. 00:44
marisom

Nagyon ügyes.Köszönöm...

Idézet
2011.12.12. 19:39
Zsóka

Jó megoldás, tetszik!

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség