  
Sörben pácolt csülök 
Pácolás: 
5 dl sört elkeverünk 2 dl olajjal, hozzáadunk 3 vastagabb szeletre vágott vöröshagymát, 1 egész fej fokhagymát tisztítva és gerezdekre szedve, 3-4 babérlevelet, 1-1 teáskanál sót, borsot, és őrölt köményt. Ebbe a páclébe belehelyezünk egy egész hátsó csülköt. 1-2 napig benne hagyjuk érlelődni, de időnként megforgatjuk benne. 
Előfőzés: 
Utána a csülköt a páclével együtt egy fazékba helyezzük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön egy órát főzzük (forrástól számítva). 
Sütés: 
Kivesszük a csülköt a főzővízből, és egy tepsibe helyezzük. Mellészórunk 2 vöröshagymát cikkekre vágva, 5-6 gerezd fokhagymát, 2 vastagabb darabra vágott paradicsomot, és 2 zöldpaprikát. Meglocsoljuk kb. 1 dl olajjal, aláöntünk fél pohár vizet, majd lefóliázva a tepsit sütőbe tesszük. 160 fokon addig sütjük, míg könnyen leválik a hús a csontról. Ekkor kicsontozzuk, nagyobb darabokra felvágjuk, visszatesszük a tepsibe, és fedetlenül kissé emelve a hőt tovább sütjük addig, míg szép pirosra sül. 
  
  
  
  
  
Katt a képre, nézz be a képtáramba is! 
   
	         
		 
	        
	       
 | 
Nagyon jó reci! Mentve hétvégére!