RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Somlói galuska

 

Somlói galuska

Hozzávalók:

Piskóta:

6 tojás
9 evők. kristálycukor
9 púpozott evők. liszt
1/2 cs. sütőpor
6 evők. víz

Csokoládé öntet:

5 evők. liszt
5 evők. kakaópor
25 dkg kristálycukor
1 és 1/2 liter víz
1 és 1/2 dl rum
20 dkg dió
20 dkg mazsola

Tetejére:

tejszínhab (lehet növényi tejszín is)

A piskótához a tojások sárgáját a cukorral és 6 evőkanál vízzel habosra keverjük. Egy másik tálban a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal a sárgájához keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk. Egy 30x40 tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 25 perc alatt. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és kisebb kockákra felvágjuk. Közben a mazsolát megmossuk, vízben beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük, a diót darabosra vagdossuk.
Az öntethez egy lábosba összekeverjük a lisztet, a kakaóport, és a cukrot, majd lassan csurgatva hozzákeverjük a vizet, és lassú tűznél felfőzzük krémmé. Ha kihűlt, belekeverjük a rumot.
Összeállítás: Egy nagyobb jénai tál aljára öntetet teszünk, rászórunk egy sor piskóta kockát, meglocsoljuk csoki öntettel, megszórjuk dióval, és mazsolával. Újra piskóta, csoki öntet, dió-mazsola. Addig rétegezzük, amíg tart a hozzávalókból. Tetejére csoki öntet kerüljön. Hűtőbe tesszük, tálalás előtt felvert tejszínhabbal díszítjük.

 

Tepsibe simítjuk a piskótatésztát.

 

 Megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

 

Közben elkészítjük a csokoládé öntetet.

 

A piskótát kisebb kockákra vágjuk.

 

Jénai tálba rétegezzük a piskótát a csoki öntettel.

 

Addig rétegezzük, míg tart a hozzávalókból.

 

Tálalás előtt tejszínhabbal díszítjük.

 

Katt a képre, nézz be a képtáramba is!

 

6 hozzászólás
Idézet
2015.02.14. 04:52
bakoserika

Egyszerü egyszerü egyszerü  végre nem kell 3-piskotát sütnöm meg egy csomó felesleges dolgot kavarni

v

Idézet
2012.02.03. 20:37
Receptvilág / Zsuzsa

Igen Vali, az öntet másfél liter vízzel készül, majd ha kihűlt, másfél dl rum kerül még bele.

Üdvözlettel: Zsuzsa

Idézet
2012.02.03. 18:09
Vali

Szia!

Azt szeretném kérdezni, hogy az öntethez  1,5 l viz kell?

 

Vali

Idézet
2012.01.31. 17:50
Receptvilág / Zsuzsa

Kedves Bubszy! De jó, hogy gondolatolvasás nélkül is teljesítettem a kívánságodat! :)

Kriszti! Akkora mennyiség lett ezt a Somlói, hogy bőven "belefértél" volna Te is! :) Örülök, hogy újra "látlak"!

Üdvözlettel: Zsuzsa

Idézet
2012.01.30. 15:15
Kriszti

Húh nagyon guszta!! 

Ha dobok egy tálat kapok?? 

Régen jártam nálad,de most már többször jövök!

Idézet
2012.01.30. 00:35
Bubszy

Drága Zsuzsám! 

Ez mennyeien guszta! Beleláttál a gondolatomba! Éppen megszerettelek volna kérni, hogy légy kedves és küldjél egy jó somlói receptet! És tessék!!!! Jövő héten vendégek jönnek, aztán nekik el is készítem. De előtte még a családomnak is csinálok!

Köszönjük szépen ezt a szuper receptet!!!:)))

Puszi

Bubszy

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!