Alma linzertésztában 
Hozzávalók: 
10 db közepes méretű alma 
Tészta: 
30 dkg liszt 20 dkg vaj 10 dkg porcukor 1 tojás 1/2 citrom reszelt héja 
Töltelék: 
10 dkg darált dió 10 dkg kristálycukor csipet fahéj mazsola 
Tetejére: 
1 tojás darabolt dió 
A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk, és jó pár órára hűtőbe tesszük (akár egy éjszakára). A töltelékhez a cukrot kevés vízzel sziruppá főzzük, majd a darált dióra öntjük, ízesítjük fahéjjal, és ízlés szerint mazsolát adunk hozzá. Az almákat meghámozzuk, a magház részén kifúrjuk, és megtöltjük a diótöltelékkel. A tésztát kinyújtva 10 darabra vágjuk. Egyesével becsomagoljuk a tésztába az almákat, tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk darabosra vágott dióval, és forró sütőben megsütjük. 
  
  
  
  
  
  
  
Katt a képre, nézz be a képtáramba is! 
   
 |