Előre megjegyzem, hogy nagyon finom és egészséges lekvár főleg gyermekek számára.  
Sárgarépa lekvár    
 Hozzávalók: A sárgarépa mennyisége tőlünk függ (én 2 kg sárgarépából készítettem egy pár üvegecske lett belőle). A 2 kg sárgarépához másfél kg kristálycukrot, 2 egész citromlevét, 3 kis zacskó vaníliás cukrot, és kevés szalicilt használtam.   
Elkészítése: Miután a sárgarépát megtisztítottam és jól megmostam, felszeleteltem, kevés vízben puhára főztem (annyi vizet tettem rá, amennyi jól ellepte). Ezután leturmixoltam, hozzáadtam a cukrot, a vaníliát és a citromlevét, majd még 25 percig főztem állandó keverés mellett. Mielőtt üvegekbe raktam volna belekevertem a szalicilt. Forrón üvegekbe öntöttem és száraz dunsztba másnapig hagytam. (Én palacsintába is tettem érdekes lekvár). 
A receptet Kiss Julianna küldte. Köszönjük! 
   
 |