  
Káposztás-almás malachús 
Hozzávalók: 
kb. 1,2 kg bőrös malachús 1 kg savanyú káposzta 2 db édes alma só bors 
A káposztát (egyszer meg szoktam mosni), kicsavarjuk, és késsel kicsit összevágjuk. A malachúst fél tenyérnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy cserépedényt kizsírozunk, aljába egy réteg káposztát teszünk, erre rakjuk a húsokat, majd két almát héjastól vastagabb szeletekre vágva a húsokon elosztjuk, végül a káposzta másik felével beborítjuk az egészet. Nem kell vizet aláönteni! Rátesszük a tál tetejét, és hideg sütőbe rakjuk, amit akkor kapcsolunk be kb. 160-170 fokra. Így sütjük kb. 2 órát. 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
Katt a képre, nézz be a képtáramba is! 
   
 |