Ostyás őzgerinc 
Hozzávalók: 
25 dkg margarin (rama) 20 dkg cukor 2 cs. csokoládés pudingpor (főzős) 2 evők. kakaópor 2 tojás 10 dkg mazsola 10 dkg ostyalap 
Előkészület: Az ostyalapot apró (Kb. 2-3 cm) darabokra tördeljük, a két tojást egy tálban villával jól kikeverjük, és egy őzgerincformát kibélelünk fóliával.  Elkészítés: Egy nagyobb lábosban a margarint és a cukrot felolvasztjuk kis lángon. Utána hozzáadjuk az átszitált kakaóport, a pudingport, a tojást, és lassú tűzön tovább kevergetjük 5 percig. Lehúzzuk a tűzről a lábost, és belekeverjük a mazsolát az összetördelt ostyalappal. Jól átverjük, hogy az ostyákat mindenhol bevonja a csokis massza. Az őzgerincbe simítjuk a masszát, és hűtőben jól lehűtjük. Tálaláskor egy hosszúkás tálra átfordítjuk, a fóliát eltávolítjuk, majd szeleteljük. 
  
  
  
Katt a képre, nézz be a képtáramba is! 
   
 |